Συνομιλίες ΠτΔ στο Βατικανό με αρχηγούς κρατών και άλλους αξιωματούχους-Πάει Ισπανία την Κυριακή (pics)

Σύντoμες συνομιλίες με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, θρησκευτικούς ηγέτες, επικεφαλής διεθνών θεσμών και αξιωματούχους χωρών και οργανισμών, είχε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο περιθώριο της κηδείας του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό, ανέφερε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει την Κυριακή σε Μαδρίτη και Λισαβόνα, όπου θα έχει επαφές ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το 2026, και ακολούθως θα μεταβεί στη Βαλένθια για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

PRpapa-5-1920x1425

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες με τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Ρομπέρτα Μέτσολα, την Ιταλίδα Πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς και αξιωματούχους του κράτους του Βατικανού.

GpdK-zOWUAADzD2

Συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής το βράδυ του Σαββάτου στην Κύπρο, ενώ την Κυριακή θα αναχωρήσει εκ νέου για Μαδρίτη και Λισαβόνα, όπου θα έχει επαφές ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το 2026, και ακολούθως θα μεταβεί στη Βαλένθια για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

GpdK-uZWYAAdT1r

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μήνυμα του ΠτΔ μετά την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου-«Εργάστηκε με αφοσίωση»

Δειτε Επισης

Είδε Γκουτέρες λίγο πριν την Ολομέλεια της άτυπης διευρυμένης διάσκεψης ο Χριστοδουλίδης
Ικανοποίηση Ερχιουρμάν από τις δηλώσεις Φιντάν στη Νέα Υόρκη-«Έστειλε εξαιρετικά σημαντικά μηνύματα»
LIVE: Νέο μήνυμα από τις Βρυξέλλες αμέσως πριν την έναρξη της Ολομέλειας-«Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει τον πλήρη ρόλο της στη διαδικασία»
Αναστέλλονται οι εναέριες δραστηριότητες στα κατεχόμενα για τους «εορτασμούς» της εισβολής
Στήριξη σε Τατάρ και Άγκυρα από Ουστέλ για λύση δύο κρατών
Ανοίγουν όλες οι πλευρές στο Κυπριακό τα χαρτιά τους-Τα ΜΟΕ στο επίκεντρο της Ολομέλειας
Με διαστρέβλωση της ιστορίας για την εισβολή απάντησε στην Αννίτα ο Όζτουρκλερ-Οι προκλητικές αναφορές
Ζητά συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη ο Ναμί-«Οι Τ/κ τέθηκαν στο περιθώριο»
Μήνυμα Ούρσουλας πριν την Ολομέλεια της πολυμερούς-«Η ΕΕ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει»
Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στο νησί για τις εκδηλώσεις καταδίκης τουρκικής εισβολής