Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από δάγκωμα φίνας-Το πρώτο που καταγράφηκε για το 2025 (pic)

Το πρώτο περιστατικό δαγκώματος φίνας καταγράφηκε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, με τους αρμοδίους να συστήνουν προσοχή, καθώς λόγω αύξησης των θερμοκρασιών, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα φίδια.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο ερπετολόγος και ιδιοκτήτης του Ερπετολογικού Κέντρου Κύπρου, Γιάννης Αγγελή, το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν ο άνδρας είχε βγει στα χωράφια. Τότε, φίνα που βρισκόταν στο σημείο τον δάγκωσε στο πόδι. Αμέσως, ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειας, ενώ κρατήθηκε για νοσηλεία.

492686385_1219117366672944_8087926498409520705_n

Αυτό που τονίζει ο κ. Αγγελή είναι πως όταν ένας άνθρωπος δαγκωθεί από φίνα ή οποιοδήποτε δηλητηριώδες φίδι, είναι επακόλουθο πως θα παρατηρήσει φούσκωμα στην περιοχή και θα βιώνει πόνο λόγω του δηλητηρίου. Ξεκαθάρισε πως μέσα στις επόμενες δύο με οκτώ ώρες, από την ώρα που τον δάγκωσε, πρέπει να λάβει ιατρική βοήθεια και υπέδειξε πως δεν πρέπει να λάβει μέτρα από μόνος του, όπως για παράδειγμα να το δέσει ή να προσπαθήσει να ρουφήξει το δηλητήριο.

Ο κ. Αγγελή κάλεσε τους πολίτες να αρχίσουν τις καθαριότητες στις αυλές τους και γύρω από το σπίτι τους, καθώς λόγω της ανόδου στις θερμοκρασίες, τα φίδια έχουν αρχίσει να ξυπνούν από την χειμερία νάρκη. Πάντως, αυτό που υπογράμμισε είναι πως τα τελευταία 25 χρόνια δεν υπήρξε θάνατος που να ευθύνεται σε δάγκωμα φίνας στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Αερογέφυρα μέσω Κύπρου για την επιστροφή πολιτών του Ισραήλ που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
Η ξεκάθαρη πρόθεση ΗΠΑ να εμπλακούν στον πόλεμο και οι ενδείξεις-«Είμαστε στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης»
Το άγνωστο λογοτεχνικό έργο του Ανδρέα Κάρυου-Τα ποιήματά του από τα κρατητήρια των κατακτητών
Στο τραπέζι σκέψεις για επέκταση του εναλλακτικού σχολείου για παραβατικούς μαθητές-«Μεγάλο επιχείρημα»
Deadline μέχρι τον Σεπτέμβριο για γεφύρωση των διαφορών για το νέο σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για στεγαστικό»
Χωρίς πιστοποιητικά λειτουργίας 83 μεγάλες επιχειρήσεις
Αύξηση 11,5% σε δύο χρόνια στους μισθούς-Στα 1.900 ευρώ ο ενδιάμεσος μισθός
Καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο ο Δήμος Σερκελίδης-Ομόφωνη η απόφαση