Πλήρωσε πάνω από 29,000 ευρώ για να εισάξει δύο ρολόγια πολυτελείας που έφερε μαζί του από την Ελβετία

Άνω των 29 χιλιάδων ευρώ κλήθηκε να πληρώσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιβάτης, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν από το Τμήμα Τελωνείων δύο ρολόγια πολυτελείας συνολικής αξίας €104.246 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, στις 22 Απριλίου, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ανέκοψαν για έλεγχο 43χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος αφίχθηκε από την Βασιλεία της Ελβετίας.

«Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκαν 2 ρολόγια πολυτελείας συνολικής αξίας €104.246, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί από τον επιβάτη για την καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων», αναφέρεται.

«Τα εν λόγω ρολόγια κατασχέθηκαν και αργότερα παραδόθηκαν στον επιβάτη, αφού έγινε αποδοχή πρότασης για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με την καταβολή ποσού €7.620. Επίσης καταβλήθηκαν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι συνολικής αξίας €19.809 καθώς και χρηματική επιβάρυνση επί της οφειλής αξίας €1.981», προστίθεται.    

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση στις 19 Απριλίου, 48χρονος Ελληνοκύπριος παρουσιάστηκε στο Τελωνείο του Αεροδρομίου Λάρνακας συνοδευόμενος από μέλη της Αστυνομίας, αφού μετά από έρευνα στην οικία του στη βάση δικαστικού εντάλματος, βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες καπνικών προϊόντων. 

Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων προχώρησαν σε καταμέτρηση και κατάσχεση 29 κούτων των 200 τσιγάρων η κάθε μία, 6 κούτων των 200 θερμαινόμενων τσιγάρων και 20 πακέτων συνολικής ποσότητας 975 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και το μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα.

Ο ύποπτος συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού έγινε αποδεκτή πρόταση του για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων με την καταβολή ποσού €2.800.

Τα καπνικά προϊόντα εγκαταλείφθηκαν από τον κατηγορούμενο για να ακολουθήσει η διαδικασία καταστροφής τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα από επιδρομές του Ισραήλ σε αμάχους που περίμεναν βοήθεια
Αποτροπή τρομοκρατικής συνωμοσίας στο Κάιρο-Τρεις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών
Η δασκάλα σύμβολο του αντικατοχικού αγώνα-Δίδασκε για 23 χρόνια παιδιά που έμειναν στην κατεχόμενη Κύπρο
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 74χρονου, επηρεάστηκαν άλλα δύο αυτοκίνητα-Εντοπίστηκε δοχείο με εύφλεκτη ύλη
Οι Ταλιμπάν, οι Takata και οι αλυσιδωτές συνέπειες των λαθών των κρατικών λειτουργών
Δύσκολος ο εντοπισμός των παράνομων βρεφοκομικών σταθμών-Δυσβάστακτο το κόστος φοίτησης
Θετικό βήμα μεν, ελλιπές δε το κουμπί πανικού-«Για ένα θύμα που κινδυνεύει, κάθε δευτερόλεπτο μετρά»
Νέα εποχή για τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών-Οι τρεις κατηγορίες και η μοριοδότηση που βάζει τάξη
Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»