Διιστάμενες εκτιμήσεις ειδικών στην Τουρκία για το αν έπεται άλλος μεγάλος σεισμός

Οι ειδικοί στην Τουρκία παρουσιάζονται διχασμένοι ως προς την εκτίμησή τους εάν ο σεισμός των 6,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, που προκάλεσε μεγάλο πανικό στην Κωνσταντινούπολη, είναι ο σεισμός που αναμένεται στον Μαρμαρά. Κάποιοι λένε ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε, θα γίνει μεγάλος σεισμός, άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν θα γίνει πλέον μεγάλος σεισμός.

Ο καθηγητής σεισμολόγος Νατζί Γκιορούρ λέει ότι «αυτός δεν είναι ο μεγάλος σεισμός που αναμένουμε. Η ένταση που συγκεντρώνεται στο ρήγμα αποκλιμακώνεται. Ο πραγματικός σεισμός θα είναι πιο μεγάλος και θα ξεπεράσει τα 7 Ρίχτερ».

Ο καθηγητής Οσμάν Μπεκτάς υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Μπορεί να υπάρχουν μετασεισμοί αλλά δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό. Επειδή το ρήγμα εδώ, μέχρι τόση ενέργεια μπορεί να συσσωρεύσει». 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γεωλόγων Χουσεΐν Αλάν, εκφράζει την άποψη ότι «ο μεγάλος σεισμός επίκειται τώρα πολύ νωρίτερα. Αναμένουμε πάνω από 7 Ρίχτερ. Ενώ περιμέναμε 7,3 με 7,4 τώρα μπορεί να είναι λίγο πιο κάτω».

Ο καθηγητής Σουλεϊμάν Παμπάλ λέει ότι «αναμένεται ένας σεισμός 7 ή πάνω από 7 Ρίχτερ. Οι μετασεισμοί μας καθησυχάζουν. Μπορεί ο μεγάλος σεισμός που περιμέναμε να ήταν αυτός».

Ο καθηγητής Σενέρ Ουσουμέζσοϊ είχε πει πριν από ένα μήνα ότι περίμενε σεισμό 6-6,5 ανοιχτά του Κουμπουργκαζ. «Χθες τελείωσαν οι σεισμοί στον Μαρμαρά. Να είστε ήσυχοι», ανέφερε. 

Ο σεισμολόγος καθηγητής Αχμέτ Ερτσάν ανέφερε ότι «απελευθερώθηκε ενέργεια όση και η βόμβα της Χιροσίμας. Είχα πει ότι πριν τον κύριο σεισμό των 7,2 Ρίχτερ θα γίνουν σεισμοί 6 Ρίχτερ. Αυτός είναι ένας από αυτούς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ συγκαλεί η ΕΕ για τη Μέση Ανατολή
Το κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India-Γλίστρησε προς τα πίσω λόγω βλάβης και έχασε τον έλεγχο
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Χάγη καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της «γενοκτονίας» στη Γάζα
Reuters: Βέτο Τραμπ στην εκτέλεση του Χαμενεΐ από τον Ισραηλινό Στρατό
Στρατιωτικά αντίποινα και εκατέρωθεν απειλές Ισραήλ και Ιράν-«Στο κόκκινο» Τεχεράνη και Τελ Αβίβ
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα
Νεκροί και αγνοούμενοι από κατάρρευση γέφυρας σε τουριστικό προορισμό στην Ινδία
Ανάλυση: Έτσι μπορεί να σβήσουν οι φλόγες της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν στη Μέση Ανατολή
Δύο αερόστατα συγκρούστηκαν στην Τουρκία-Ένας νεκρός και 19 τραυματίες