Αυτός είναι ο 35χρονος τουρίστας που αγνοείται στη θάλασσα της Πάφου-Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, για εντοπισμό του 35χρονου τουρίστα, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από την Τρίτη, μετά την επίσκεψή του στο Λατσί της Πάφου, με την Αστυνομία να δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Αστυνομία ζητά τη συνδρομή του κοινού για τον εντοπισμό του Piotr Mentel, 35 ετών, υπηκόου Πολωνίας, ο οποίος εξαφανίστηκε την Τρίτη, 22 Απριλίου 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνες από ξηράς και αέρος για εντοπισμό του 35χρονου τουρίστα που αγνοείται στη θάλασσα της Πάφου

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο Mentel ενοικίασε σκάφος από κατάστημα θαλάσσιων σπορ και αναχώρησε μόνος του από τη μαρίνα Λατσί, το πρωί της ίδιας ημέρας.

Γύρω στις 16:30, το σκάφος εντοπίστηκε ακυβέρνητο, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την ακτή, κοντά στο χωριό Αργάκα, στην επαρχία Πάφου.

Από εκείνη τη στιγμή, ο Mentel δεν έχει εντοπιστεί και θεωρείται ελλείπον πρόσωπο.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στο τηλέφωνο 26806021 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Piotr-Mentel-940x780

Στο μεταξύ, επανήρχισαν την Τετάρτη, με το πρώτο φως της ημέρας, οι έρευνες από αέρος, στον Κόλπο της Χρυσοχούς, για τον εντοπισμό 35χρονου Πολωνού τουρίστα που αγνοείται από την Τρίτη του Πάσχα. Τις έρευνες συντονίζει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Δημοκρατίας.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της νύχτας, τόσο δια θαλάσσης όσο και από ξηράς, χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολονύχτιες οι έρευνες για εντοπισμό του τουρίστα στην Πάφο-Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε το σκάφος

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Νικολάου, γύρω στις 10:30 χθες το πρωί, ο τουρίστας αναχώρησε μόνος του από το λιμάνι του Λατσιού με ενοικιαζόμενο φουσκωτό σκάφος για ολιγόωρη περιήγηση στη γύρω θαλάσσια περιοχή.

Γύρω στις 16:30, πρόσθεσε, το σκάφος εντοπίστηκε από πολίτες να επιπλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της Αργάκας, σε απόσταση 200 περίπου μέτρα από την ακτή, χωρίς επιβάτη.

Ενημερώθηκε, συνέχισε ο κ. Νικολάου, άμεσα η Αστυνομία και κατ’ επέκταση το ΚΣΕΔ, το οποίο συντονίζει την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης και το οποίο ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο «Νέαρχος».

Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος, δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, και μία άκατος της Λιμενικής και ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου διά ξηράς.

Δειτε Επισης

Με αφαλατώσεις από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αντιμετωπίσει η Κύπρος το υδατικό
Φωτιά στην αποθήκη τεκμηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού
Τεράστιες πυρκαγιές έξω από την Ιερουσαλήμ-«Ίσως χρειαστούμε ενισχύσεις από την Ελλάδα»
Από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ έως την Ασία και την Αφρική-Οι 12 πιθανοί υποψήφιοι για τον παπικό θρόνο
Άφαντος ο 35χρονος τουρίστας που χάθηκε στην Πάφο-Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 150 τραυματίες στον σεισμό της Κωνσταντινούπολης λόγω πανικού-Πήδηξαν από ύψος
Εβδομήντα δύο συσκευασίες με κοκαΐνη κατάπιε τελικά ο 52χρονος που πιάστηκε στο αεροδρόμιο Πάφου
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε αυτοκίνητο και έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα
Πάνω από 20.000 πιστοί στο Βατικανό για τον Πάπα-Κάλυψη από 2.000 δημοσιογράφους (live εικόνα)
Τέλος τα μαθήματα στις 9 Μαΐου για λύκεια και 26 Μαΐου για γυμνάσια-Σε εγρήγορση για τις τελικές εξετάσεις