Έρευνες από ξηράς και αέρος για εντοπισμό του 35χρονου τουρίστα που αγνοείται στη θάλασσα της Πάφου

Επανήρχισαν την Τετάρτη, με το πρώτο φως της ημέρας, οι έρευνες από αέρος, στον Κόλπο της Χρυσοχούς, για τον εντοπισμό 35χρονου Πολωνού τουρίστα που αγνοείται από την Τρίτη του Πάσχα. Τις έρευνες συντονίζει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Δημοκρατίας.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της νύχτας, τόσο δια θαλάσσης όσο και από ξηράς, χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολονύχτιες οι έρευνες για εντοπισμό του τουρίστα στην Πάφο-Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε το σκάφος

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Νικολάου, γύρω στις 10:30 χθες το πρωί, ο τουρίστας αναχώρησε μόνος του από το λιμάνι του Λατσιού με ενοικιαζόμενο φουσκωτό σκάφος για ολιγόωρη περιήγηση στη γύρω θαλάσσια περιοχή.

Γύρω στις 16:30, πρόσθεσε, το σκάφος εντοπίστηκε από πολίτες να επιπλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της Αργάκας, σε απόσταση 200 περίπου μέτρα από την ακτή, χωρίς επιβάτη.

Ενημερώθηκε, συνέχισε ο κ. Νικολάου, άμεσα η Αστυνομία και κατ’ επέκταση το ΚΣΕΔ, το οποίο συντονίζει την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης και το οποίο ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο «Νέαρχος».

Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος, δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, και μία άκατος της Λιμενικής και ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου διά ξηράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκεί που ο θάνατος συναντά την ελπίδα-Η ανθρωπιά των διασωστών στον αγώνα για ζωή

Δειτε Επισης

Έσπρωξε αστυνομικό που τον σταμάτησε για έλεγχο και τον έριξε από τη μοτοσικλέτα-Συνελήφθη 24χρονος
Επεισοδιακή καταδίωξη 24χρονου μοτοσικλετιστή-Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με όχημα
Παρανάλωμα του πυρός όχημα στη Λακατάμια-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές
Από κατηγορούμενος στην υπόθεση Μεταξά… ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής-Προκλητικοί διορισμοί ΑΑΔΙΠΑ, αποκαλυπτική έρευνα
Οι λόγοι που μετατέθηκαν στην ΚΥΠ οι πέντε ΣΥΟΠ-«Δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε οικονομικά ή άλλα ωφελήματα»
Χαμένοι στις διαδικασίες για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Από το 2013 οι πρώτες αναφορές και 12χρόνια μετά ακόμη ψάχνουμε
Χάθηκαν εδώ και μία εβδομάδα τα ίχνη 31χρονου στη Λάρνακα (pic)
Κατασχέθηκαν πέραν των 1500 επικίνδυνων προϊόντων από υποστατικά στη Λάρνακα (pics)
Η Δικαστική Υπηρεσία απαντά στην Ελεγκτική για άδειες δικαστών-Απώλεια βιβλίων και άλλα
Εξετάστηκε μάρτυρας που παρείχε υπηρεσίες σε επενδυτές για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων