«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
20:10 - 17 Απριλίου 2025

«Πρωτόκολλο συνεργασίας» για την ανέγερση νέου νοσοκομείου 320 κλινών στην κατεχόμενη Λευκωσία και την ανακαίνιση υφιστάμενων δομών υγείας υπογράφηκε στην Άγκυρα.
Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Τούρκος Υπουργός Υγείας, Κεμάλ Μεμισόγλου, και ο «υπουργός υγείας» Χακάν Ντίντσγιουρεκ. Το έργο αφορά την κατασκευή του «νέου κρατικού νοσοκομείου Λευκωσίας» και την ανακαίνιση του υφιστάμενου συγκροτήματος του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο κ. Μεμισόγλου, τόνισε τη συνεχιζόμενη στήριξη της Τουρκίας προς τους Τουρκοκύπριους, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε κομμάτια του ίδιου έθνους» και ότι η Άγκυρα στηρίζει τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στα κατεχόμενα.
Από την πλευρά του, ο κ. Ντίντσγιουρεκ ανέφερε πως η στήριξη της Τουρκίας «δεν περιγράφεται με λόγια», χαρακτηρίζοντας ζωτικής σημασίας το νέο νοσοκομείο και την ανακαίνιση του υφιστάμενου.
Σύμφωνα με το τ/κ δημοσίευμα, στόχος των έργων που θα δρομολογηθούν στην κατεχόμενη Λευκωσία είναι η αύξηση της δυναμικότητας των διαθέσιμων κλινών κατά 150%.
Πηγή: ΚΥΠΕ
