Καταγγελία ΕΚΥΣΥ για το πασχαλινό επίδομα-Η πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν το δικαιούται

Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει τόσο χαμηλά τα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να μένει εκτός δικαιώματος για πασχαλινό επίδομα, καταγγέλλει η ΕΚΥΣΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης «χιλιάδες ηλικιωμένοι περίμεναν χθες ή και  σήμερα το πασχαλινό επίδομα με την ελπίδα ότι η Πολιτεία θα σταθεί έστω και την τελευταία στιγμή δίπλα τους, σε μια περίοδο που η ακρίβεια σπάζει κόκκαλα και τους κτυπά αλύπητα». Αντί αυτού, αναφέρεται, «για άλλη μια φορά εισέπραξαν αδιαφορία και εμπαιγμό».

«Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει τόσο χαμηλά τα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να μένει εκτός δικαιώματος για πασχαλινό επίδομα. Κάθε χρόνο ο αριθμός των δικαιούχων μειώνεται. Σκόπιμα. Με σχέδιο. Για να εξοικονομηθούν χρήματα εις βάρος των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας», υποστηρίζει.

«Η ΕΚΥΣΥ δεν θα σιωπήσει. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για σεβασμό, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για όλους τους συνταξιούχους. Για επίλυση των πάρα πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 4 εκ. ευρώ
Συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων για αλλαγές στα δικαιώματα επιβατών και ευθύνη αερομεταφορέων
Ν. Χριστοδουλίδης: Το Δημοτικό Σχολείο ΕΛΕΝΕΙΟΝ έχει διαχρονική προσφορά στην παιδεία και όχι μόνον
Εισβολή πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού-Διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη (pics)
Μπήκε από τον Πρόεδρο ο θεμέλιος λίθος για την β' φάση ανάπτυξης... Ένα σημαντικό ορόσημο για τα κυπριακά αεροδρόμια (pics)
Δεύτερη φορά στόχος τα γραφεία της εταιρείας που δέχθηκε πυροβολισμούς-Βρίσκονταν εντός εργαζόμενοι
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Η Βουλή ενέκρινε κανονισμούς για κρίσεις, προαγωγές και πειθαρχία στον στρατό
Εξουσιοδότηση ηγεσίας ΠΟΕΔ από Γενική Συνέλευση να διεκδικήσει αιτήματα με όλα τα νόμιμα μέσα
Θεσμοθετήθηκε η συμμετοχή γονιών στις διαβουλεύσεις για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-Πέρασε η πρόταση ΕΛΑΜ