Προηγείται ο Τατάρ του Έρχιουρμαν και σε δημοσκόπηση τουρκικής εταιρείας

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις «προεδρικές εκλογές» που θα διεξαχθούν στα κατεχόμενα τον Οκτώβριο του 2025, σύμφωνα με δημοσκόπηση της τουρκικής εταιρείας GENAR.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 21 Μαρτίου με δείγμα 1.200 ατόμων άνω των 18 ετών. Ο κ. Τατάρ συγκεντρώνει ποσοστό 37,9%, έναντι 36% του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Έρχιουρμαν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ερχάν Αρικλί με 7,1%, ακολουθούμενος από τον Μεχμέτ Χαρμαντζί με 7%, τον Κουτρέτ Όζερσαϊ με 6,8%, τον Σερντάρ Ντενκτάς με 4,6% και τον Οζντίλ Ναμί με 0,6%.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίπρις» γράφει ότι ο πρόεδρος της GENAR, Ιχσάν Ακτάς, ανέφερε ότι ο Τατάρ διαθέτει πλεονέκτημα σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Συγκεκριμένα, το 67% των ερωτηθέντων ενέκρινε τη συμμετοχή και εκπροσώπηση της «τδβκ» στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, ενώ το 50,5% προτιμά τη λύση των δύο ξεχωριστών κρατών για το Κυπριακό. Τα υπόλοιπα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: 28,2% επιθυμεί ομοσπονδιακή λύση, 17,2% ένωση με την Τουρκία και 4,1% ενιαίο κράτος.

Παράλληλα, το 86,2% βλέπει θετικά την παρουσία του τουρκικού στρατού και τις εγγυήσεις της Τουρκίας, ενώ υψηλή είναι και η στήριξη στο άνοιγμα του Βαρωσιού. Τέλος, το 60% όσων απείχαν στις προηγούμενες «εκλογές» δηλώνει ότι θα ψηφίσει Τατάρ, εφόσον προσέλθει στις κάλπες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΒC: O Πούτιν ίσως ζήτησε απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία για να διασπάσει το μέτωπο ΗΠΑ και Ευρώπης
Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Έτοιμος να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασίου ο Χαννίδης-Θέτει ως προϋπόθεση την αποκατάσταση διαγραφέντων
«Στόχος είναι να φέρουμε τη νεολαία της Κύπρου πιο κοντά»
Υπ. Άμυνας: Μένουμε στρατευμένοι στον αγώνα για ελευθερία
Με μία μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος-«Πάλευε να τον σώσει από τα ναρκωτικά»
Πρόεδρος: Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την πολύτεκνη μάνα, μετουσιώνεται σε πράξεις
Περιμένει τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη για διαπραγματεύσεις με Ουκρανία ο Ερντογάν-«Παράθυρο ευκαιρίας για ειρήνη»
Ε. Ηλία: Στις υψηλές προτεραιότητες του Προέδρου το ζήτημα των αγνοουμένων
Ερντογάν σε Μακρόν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας