Έρευνα για την αίθουσα δεξιώσεων αρχίζει και ο ΕΟΑ μετά την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Μελέτη και έλεγχο όλων των φακέλων αναφορικά με την Ειδική Έκθεση ΥΠΕΣ/02/2025 της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για αίθουσα δεξιώσεων στη Λευκωσία ξεκινά ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λευκωσίας, με πρόθεση να επισκεφτεί άμεσα τον χώρο και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο ΕΟΑ Λευκωσίας «δεν έχει εμπλακεί μέχρι σήμερα στο στάδιο αδειοδότησης της ανάπτυξης, εφόσον όλες οι άδειες εκδόθηκαν πριν την 1 Ιουλίου 2024, από τις πρώην Πολεοδομικές και Οικοδομικές Αρχές».

Σημειώνεται ότι οι φάκελοι της συγκεκριμένης ανάπτυξης μεταφέρθηκαν στον ΕΟΑ Λευκωσίας με την έναρξη της λειτουργίας του χωρίς όμως συνοδευτικό μητρώο ή/και κατηγοριοποίηση/ταξινόμηση των εκκρεμοτήτων τους (π.χ. αδειοδότηση, δικαστικές υποθέσεις, εκκρεμότητες επιβολής κτλ.) ή/και ιεράρχηση με βάση τη προτεραιότητα και ευαισθησία των υποθέσεων.

Προστίθεται ότι ως εκ τούτου, δεν υπήρξε ενημέρωση για εκκρεμούσα διαδικασία επιβολής για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη.

«Ο ΕΟΑ Λευκωσίας ξεκινά μελέτη και έλεγχο όλων των φακέλων και προτίθεται να επισκεφτεί το χώρο άμεσα και να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα με βάση τις πρόνοιες της Νομοθεσίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, τις παρανομίες που έχει υπογραμμίσει η Ελεγκτική Υπηρεσία, στην ειδική της έκθεση για το κέντρο δεξιώσεων στη Λευκωσία, είχε εντοπίσει προ πολλού το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο μάλιστα απέρριψε αίτηση για αλλαγή της Πολεοδομικής άδειας, ενώ εξέδωσε και διάταγμα για κατεδάφιση υποστατικών του εν λόγω κέντρου. Σημειώνεται πως το Υπουργείο Εσωτερικών μελετά τρόπους για να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία και να δοθούν περισσότερα εργαλεία στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να επιβάλλουν σημαντικές κυρώσεις εκεί και όπου χρειάζεται.

Παράλληλα, αυτό που έχει αναδείξει η εν λόγω υπόθεση είναι την ανάγκη για πλήρης στελέχωση των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία που υπάρχει, η οποία τους δίνει τα όπλα για να μπορούν να προβαίνουν στη λήψη ουσιαστικών μέτρων και να ακουλουθούν τα διατάγματα. Πάντως, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κατανοήσει την ανάγκη για να υπάρξει βελτίωση της νομοθεσίας και ένταξη εργαλείων ώστε να υπάρχει επιβολή αυστηρών ποινών από τις αρμόδιες Αρχές και είναι πράγμα που μελετά, ώστε να προβεί άμεσα σε διαφοροποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Τερματισμό συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ ζήτησαν διαδηλωτές υπέρ Παλαιστινίων
Τιμήθηκαν 250 πολύτεκνες μάνες-«Η Κύπρος αλλάζει και η Μάνα επιτέλους στηρίζεται»
Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα, θα τον προσκαλέσουμε στην Κύπρο
A Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενίσχυση της αθλητικής παιδείας και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας
Ζήτησε να μην προστεθούν αυξήσεις στο ρεύμα ο Χριστοδουλίδης-Ενέργειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Ακριβό ρεύμα στην Κύπρο χωρίς προοπτική μείωσης-Μονόδρομος τα φωτοβολταϊκά
Παραμένει στην ατμόσφαιρα η σκόνη-Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Κόβουν το «απροσδιόριστο φύλο» από το Tax For All-«Σε 20 περιπτώσεις δεν το δεχθήκαμε, χρησιμοποιήσαμε την ταυτότητα»
Νομοθετική ανάσα για τις εργαζόμενες μητέρες-Θετικά τα μηνύματα αλλά οι ανισότητες παραμένουν
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως