Υπό πενθήμερη κράτηση 17χρονος και 18χρονος για φωτιές και ζημιές σε σχολεία της Λάρνακας

Την πενθήμερη κράτηση 17χρονου και 18χρονου σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, παράνομης συνάθροισης, οχλαγωγίας, παράνομης κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλών, πρόκλησης κακόβουλης ζημίας, διασάλευσης της ειρήνης και πρόκλησης ανησυχίας διέταξε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Οι δυο νεαροί είχαν συλληφθεί μετά την εξασφάλιση μαρτυρίας εναντίον τους έπειτα από περιστατικά που αφορούσαν φωτιά σε κάδους και πρόκληση ζημιάς σε δημοτικό σχολείο στη Λάρνακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί ανατίναζαν και έβαζαν φωτιά σε καλάθους στην Αραδίππου-Δύο συλλήψεις

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα στις 13 Απριλίου λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία για φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κοντά σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν πέντε κάδους να καίγονται.

Παράλληλα, λήφθηκε πληροφορία ότι ήχησε ο συναγερμός σε Δημοτικό της περιοχής. Από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε ζημιά σε πόρτα αίθουσας διδασκαλίας, η οποία φαίνεται να προκλήθηκε από ρίψη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού με κροτίδα.

Κατά τη διερεύνηση, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 17χρονου και του 18χρονου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου διερευνά τη υπόθεση.

Δειτε Επισης

Ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων-Περαστικός διέσωσε ηλικιωμένη και οικιακή βοηθό
Έρευνα σε οικία αποκάλυψε ναρκωτικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και όπλο-Συνελήφθη 46χρονος
Χειροπέδες σε 47χρονο για εισαγωγή ναρκωτικών-Εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην ελεύθερη Αμμόχωστο
Ψάχνουν την πορεία του μοτοσικλετιστή που άνοιξε πυρ σε εταιρεία στη Λεμεσό-Εξετάζονται κλειστά κυκλώματα
Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 43χρονος που καταζητείτο για υπόθεση ναρκωτικών και εντοπισμό 120 χιλιάδων ευρώ
Ασταμάτητη η δράση των εμπρηστών-Πυρπόλησαν δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα όχημα 70χρονου
Δεύτερη φορά στόχος τα γραφεία της εταιρείας που δέχθηκε πυροβολισμούς-Βρίσκονταν εντός εργαζόμενοι
Πυροβολισμοί κατά υποστατικού στη Λεμεσό-Εντοπίστηκαν δύο κάλυκες στη σκηνή
Ελεγχόμενη η πυρκαγιά στο Μαρί-Καίγονται απόβλητα που προορίζονταν για εναλλακτικά καύσιμα
Πυρκαγιά σε σωρό από ανακυκλώσιμα υλικά στο Μαρί-Κινδυνεύει υποστατικό