Ο Τραμπ επιρρίπτει και πάλι ευθύνες στον Ουκρανό πρόεδρο για τον πόλεμο με τη Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε και πάλι ενοχλημένος με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντώντας σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε για την επιθυμία του Ουκρανού προέδρου να αποκτήσει περισσότερους πυραύλους.

«Επιδιώκει συνεχώς να αγοράσει πυραύλους. Ακούστε, όταν ξεκινάτε έναν πόλεμο, πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να τον κερδίσετε. Δεν ξεκινάτε πόλεμο εναντίον κάποιου που είναι 20 φορές μεγαλύτερος από εσάς και μετά ελπίζετε ότι ο κόσμος θα σας δώσει πυραύλους», είπε ο Τραμπ, υποδεχόμενος στο Οβάλ Γραφείο τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επιρρίπτει στον Ζελένσκι την ευθύνη για τον πόλεμο με τη Ρωσία, μολονότι η Ρωσία ήταν εκείνη που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Στη συνέχεια πάντως, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας αναφέρθηκε στις ευθύνες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Έχουμε χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας τριών ανθρώπων. Πρώτα, εξαιτίας του Πούτιν. Αλλά και επίσης εξαιτίας του Μπάιντεν, που δεν είχε ιδέα τι έκανε και, κατά δεύτερον του Ζελένσκι» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτός ο πόλεμος δεν έπρεπε να γίνει ποτέ.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να τον σταματήσω. Θέλω να βάλω τέλος στους σκοτωμούς και, νομίζω ότι κάνουμε πρόοδο από αυτήν την άποψη», διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει «καλές προτάσεις, πολύ σύντομα».

Ο Τραμπ χαρακτήρισε χθες «φρικτό» τον βομβαρδισμό στο Σούμι από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 117, χωρίς ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Πού είναι ο Χαμενεΐ;-Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν μετακινείται από καταφύγιο σε καταφύγιο
Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Τι σημαίνει η «αλλαγή καθεστώτος» που θέλει ο Νετανιάχου στο Ιράν
Έμμεσες απειλές Τραμπ-Οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για τη συμπλοκή με μαχαίρια και λοστούς στην Πάφο
Έγκριση από Ευρωβουλή δίωξης αληθοφανών βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ διαψεύδουν το Ισραήλ-«Το Ιράν ήθελε τρία χρόνια να φτιάξει πυρηνικό όπλο»
Ο πλανήτης φλέγεται και η Αστυνομία εξευτελίζεται-Όταν σε περιφρονούν τα ίδια σου τα μέλη, τότε υπάρχει πρόβλημα
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο