Στην επίθεση ο Ερχιουμάν-«Οι Τ/κ μπορούν να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις»

Οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις, δήλωσε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Έρχιουρμαν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη «βουλή» στα κατεχόμενα.

«Σε αυτή τη χώρα υπάρχει λαός, παίρνει τις δικές του αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Έρχιουρμαν, προσθέτοντας ότι «αυτός ο λαός έχει τους δικούς του κανόνες, τις δικές του παραδόσεις».

Κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι, μέσω της δημιουργίας «τεχνητών προβλημάτων», προετοίμασε το έδαφος ώστε «3-5 ασεβείς και αδαείς» να προσβάλλουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα. 

Ο αρχηγός του ΡΤΚ υπογράμμισε την υποβάθμιση της κοινότητας, φέρνοντας ως παράδειγμα πρόσφατες εκδηλώσεις, όπως η κατάθεση θεμέλιου λίθου του «ανωτάτου δικαστηρίου», όπου ο τοπικός παράγοντας παραγκωνίστηκε. «Μας μειώνετε σε σημείο ανυπαρξίας», ανέφερε, διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές τέτοιες πρακτικές που αγνοούν «τα τοπικά πρωτόκολλα και παραδόσεις».

Άσκησε επίσης κριτική στις πολιτικές που οδηγούν, κατά τον ίδιο, σε διεθνή απομόνωση, κάνοντας λόγο για «αδιέξοδο» και προειδοποιώντας ότι οι χειρισμοί της σημερινής ηγεσίας προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δύο για υπόθεση εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση-Αναγνωρίστηκε το 23χρονο θύμα
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία