Πρωτιά Τατάρ και ΡΤΚ σε νέα έρευνα για «προεδρικές» στα κατεχόμενα

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα είναι ελαφρώς μπροστά, ενώ ο Ερσίν Τατάρ βρίσκεται στην πρώτη θέση για τις «προεδρικές εκλογές», σύμφωνα με τα αποτελέσματα τις τριμηνιαίας έρευνας του Κέντρου για την Ταυτότητα, τα Δικαιώματα και την Μετανάστευση (CMIRS).

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την έρευνα Μαρτίου 2025, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν γινόταν την ερχόμενη Κυριακή εκλογές;» το 31,72% απάντησε ΡΤΚ, το 31,11% ΚΕΕ, το 7,07% το ΚΑ, το 5,05% το ΚΚΔ, το 4,65% ΚΛ, το 3,03% το ΔΚ, το 0,40% Ανεξάρτητο Δρόμο, το 0,20% το ΚΝΚ. Το 6,87% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει και το 5,86% ήταν οι αναποφάσιστοι. Μόνο το 4,04% δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την μεικτή ψήφο.

Στην ερώτηση «ποια είναι η πρώτη σας προτίμηση στις προεδρικές εκλογές;» το 35,11% απάντησε τον Ερσίν Τατάρ, το 33,83% τον Τουφάν Ερχιουρμάν, το 6,60% δήλωσε Κουντρέτ Οζερσάι, το 8,17% Ερχάν Αρικλί, το 5,74% Μεχμέτ Χαρμαντζί, το 4,47% Σερντάρ Ντενκτάς. Ακολουθούν με ποσοστά κάτω του 4% οι Σιμπέλ Σιμπέρ Οζντίλ Ναμί, Εμινέ Ντιζνταρλί, Γκιουλσιάχ Σανβέρ Μανάβογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζητά και τα ρέστα ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-Παράπονα σε ΝτιΚάρλο

Δειτε Επισης

Προσκύνησαν τον επιτάφιο και αναμένουν ανάσταση στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο (pics&vid)
Και ο Τραμπ απειλεί Ουκρανία και Ρωσία ότι θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Η Πρόεδρος της Βουλής έφτιαξε φλαούνες με τη γιαγιά της-«Αναμνήσεις που φυλάμε για πάντα»
Αντίποινα από τους Χούθι-Εκτόξευσαν πυραύλους προς το Ισραήλ και δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Παραμονή των Ρώσων στα κατεχόμενα εδάφη και χαλάρωση των κυρώσεων προνοεί το σχέδιο των ΗΠΑ
Η Γερμανία βάζει φρένο στην πώληση Eurofighter στην Τουρκία για να πιέσει για απελευθέρωση Ιμάμογλου
Αυτό είναι το μνημόνιο που θα υπογράψουν Ουκρανία και ΗΠΑ για επενδύσεις σε ορυκτά-Στο τραπέζι τα «χρέη» πολέμου
«Πράξη πολέμου» θεωρεί τον Χάρτη της Ελλάδας η τουρκική αντιπολίτευση-Επικρίνουν τον Ερντογάν
Στους 58 οι νεκροί στην Υεμένη και πάνω από 100 τραυματίες από αμερικανικά πλήγματα στο λιμάνι Ρας Ίσα