Επιβεβαίωσε τα μη εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα στο «Ηλέκτρα» η Κυβέρνηση-Βάζουν πλώρη για το Pegasus

Την ύπαρξη φυσικού αερίου σε μη εκμεταλλεύσιμες ποσότητες κατέδειξαν τα δεδομένα της ερευνητικής γεώτρησης στον στόχο «Elektra-1» στο Τεμάχιο 5 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Παρά τα περιορισμένα αποθέματα, η προκαταρκτική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων χαρακτηρίζεται ενθαρρυντική, επιβεβαιώνοντας την παρουσία συστήματος υδρογονανθράκων και ταμιευτήρων καλής ποιότητας. Το πλωτό γεωτρύπανο «Valaris DS-9» ετοιμάζεται να συνεχίσει τις εργασίες του στο Τεμάχιο 10, στον στόχο «Pegasus-1».

Η γεώτρηση έγινε από την κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited (Διαχειριστής) και QatarEnergy International E&P LLC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προεξοφλούν απογοητευτικά αποτελέσματα στο «Ηλέκτρα»-Αναμένει επίσημη ενημέρωση η Λευκωσία

«Τα δεδομένα που προέκυψαν από την ερευνητική γεώτρηση και η μέχρι τώρα προκαταρκτική αξιολόγηση που διενεργήθηκε, κατέδειξαν την ύπαρξη φυσικού αερίου σε μη εκμεταλλεύσιμες ποσότητες», αναφέρει το Υπουργείο.

Προσθέτει ότι σύμφωνα με την αρχική αξιολόγηση του Διαχειριστή, τα αποτελέσματα της γεώτρησης «Elektra-1» αποτιμούνται ως ενθαρρυντικά, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη συστήματος υδρογονανθράκων και ταμιευτήρων καλής ποιότητας. Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των γεωτρητικών εργασιών αξιολογούνται με σκοπό τον καθορισμό των μελλοντικών σχεδιασμών της κοινοπραξίας για το Τεμάχιο 5.

Το πλωτό γεωτρύπανο «Valaris DS-9», το οποίο πραγματοποίησε τις εργασίες, θα μετακινηθεί ακολούθως στο Τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ για την ανόρυξη ερευνητικής γεώτρησης στον στόχο «Pegasus-1» εκ μέρους της κοινοπραξίας των ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και QatarEnergy International E&P LLC.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άρχισαν τα ψώνια για το Πασχαλινό τραπέζι οι καταναλωτές-«Ίσως προκύψει θέμα επάρκειας του αρνιού»
Ζήτησε εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας με ναζιστικό χαιρετισμό η Λοϊζίδου-Αναμένει απαντήσεις
Από την Ουάσινγκτον στη Λευκωσία-Οι δασμοί στα φάρμακα και πόσο επηρεάζεται η Κύπρος
Ενώπιον της Βουλής τα προβλήματα με την ανακύκλωση-«Το πρόβλημα θα επεκταθεί και άλλο»
Οι διαδηλώσεις στα κατεχόμενα, η κοσμοθεωρία της κοσμικότητας και η επιβολή της Τουρκίας στους Τ/κ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση του Τζόκερ
ΒΙΝΤΕΟ: Οι πρώτες στιγμές μετά το φοβερό τροχαίο στην Ελλάδα-Εικόνες καταστροφής και πανικού
Καταγγέλλει με βίντεο το Ισραήλ η Χαμάς-«Η ηγεσία του υπέγραψε την απόφαση να εκτελεστούν οι όμηροι»
Συνάντησε και τον ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας ο Κόμπος-Στο επίκεντρο Κυπριακό και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Έγινε... Τούρκος ο Τατάρ για το ράπισμα από χώρες της Κεντρικής Ασίας-«Να προσέξουν τις σχέσεις με τους Ε/κ»