Σοκ και φρίκη εκφράζει η Λευκωσία για επίθεση Ρωσίας στη Σούμι

Τη σταθερή αλληλεγγύη της Κύπρου προς την Ουκρανία επανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο "X", μετά την επίθεση της Ρωσίας στη Σούμι της Ουκρανίας χθες, Κυριακή των Βαϊων, εκφράζοντας παράλληλα σοκ και φρίκη για την επίθεση.

Τέτοιες επιθέσεις καθιστούν την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός ολοένα και πιο επιτακτική, σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

"Εκφράζουμε σοκ και φρίκη για την επίθεση της Ρωσίας στο Σούμι την Κυριακή των Βαΐων. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Εκφράζουμε την σταθερή μας αλληλεγγύη προς την Ουκρανία. Τέτοιες επιθέσεις καθιστούν την ανάγκη για μια κατάπαυση του πυρός ολοένα και πιο επιτακτική", αναφέρει.

Στο μεταξύ, η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα στο Λουξεμβούργο και στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο επίκεντρο των συζητήσεων του Συμβουλίου θα είναι η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις ΕΕ-Αφρικής, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τα Δυτικά Βαλκάνια. 

Σημειώνεται ότι, μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Κόμπος θα συμμετάσχει στον Διάλογο Υψηλού Επιπέδου ΕΕ-Παλαιστίνης, καθώς και στη Διακυβερνητική Σύνοδο με την Αλβανία σε σχέση με τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα βίντεο από τη ρωσική επίθεση στο Σούμι της Ουκρανίας-Στους 34 οι νεκροί, πάνω από 110 τραυματίες

Δειτε Επισης

Έστρωσε το χαλί στον Οδυσσέα η Αστυνομία, κεφαλαιοποιεί τους λανθασμένους χειρισμούς
Η άμεση εμπλοκή Βρετανών από το Ακρωτήρι, η μάχη επιβίωσης του Ισραήλ και η πυρηνική απειλή για την Κύπρο
Έδωσε στίγμα το ΑΚΕΛ-Παρουσιάστηκε ως μία πολιτική σταθερά που μπορεί να αποτελέσει εγγύηση εξουσίας
Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο τηε Εσθονίας ο ΠτΔ-«Kοινές απόψεις για μεγάλα ζητήματα»
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Τη σταθερή αλληλεγγύη της Λιθουανίας στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο Ναουσέντα
Προκλητική παρουσία «ελληνόφωνων ακαδημαϊκών και πολιτικών παραγόντων» στα κατεχόμενα καταγγέλλει το ΕΛΑΜ