Με βροχές αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα-Αλλάζει το σκηνικό από Μ. Τρίτη

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει το νησί, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει από την Τρίτη να εγκαθίσταται στην περιοχή.

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και ενδεχομένως και στα νοτιοανατολικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, ενώ το απόγεμα στα νοτιοδυτικά παράλια, παροδικά θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Τετάρτη αλλά και τη Μεγάλη Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να βρεθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Το ύψος του χιονιού κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 2 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και 4 στη Χιονίστρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΙΝΤΕΟ: Πυκνή ομίχλη σκέπασε την περιοχή Τροόδους-Εντυπωσιακές εικόνες από το ολόλευκο τοπίο

Δειτε Επισης

Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
ΒΙΝΤΕΟ: Πύρινη λαίλαπα στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες, δεκάδες συλλήψεις
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Τραγικός θάνατος για 78χρονη μετά από σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων-Πληροφορία και για τέταρτο αυτοκίνητο
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί πυροσβέστες μετά από ενέδρα από ελεύθερο σκοπευτή στις ΗΠΑ
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου
ΕΟΑ δύο ταχυτήτων, υπερβολικός αριθμός αντιδημάρχων-Μελετά σενάρια και ψάχνει λύσεις το ΥΠΕΣ
Φουλάρει για παραγωγή πολιτικής, μιλά με ενδιαφερόμενους για τις Βουλευτικές το Volt
Ακούει την ποινή του ο Αρχιλοχίας για το θάνατο του Παναγιώτη Γιαννιού-«Δεδομένη η πειθαρχική δίωξη εναντίον του»
Νέες φουρτούνες για το ΥΠΑΝ, ανοίγει το κεφάλαιο οργανικές θέσεις-Λαμβάνουν αποφάσεις οι εκπαιδευτικοί