ΒΙΝΤΕΟ: Πυκνή ομίχλη σκέπασε την περιοχή Τροόδους-Εντυπωσιακές εικόνες από το ολόλευκο τοπίο

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 10 το πρωί κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι που θα επηρεάσουν την Κύπρο μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία στην περιοχή Τροόδους επικρατεί πυκνή ομίχλη. Οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους) είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα.

Από την πλατεία Τροόδους μέχρι τον Όλυμπο, οι δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, λόγω χιονόπτωσης.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Δείτε βίντεο:

Συστάσεις προς το κοινό για ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους εξέδωσε η δύναμη της Πολιτικής Άμυνας, μετά από την ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας σχετικά με μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή. Οι συστάσεις προς το κοινό, έχουν στόχο την πρόληψη και την ορθή προετοιμασία για ελαχιστοποίηση των κινδύνων και αρνητικών συνεπειών, αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, για προστασία από πλημμύρες η ΠΑ συστήνει τα φρεάτια έξω από το σπίτι ή τον χώρο εργασίας να μην είναι φραγμένα και οι υδρορροές να λειτουργούν κανονικά. Επίσης, για υπόγεια σε ευπαθή περιοχή με κίνδυνο να πλημμυρίσει, συστήνει ανόρυξη ειδικού λάκκου συσσώρευσης νερού και αυτόματη αντλία νερού, αλλά και απομάκρυνση πολύτιμων αντικειμένων. Για κατοικίες σε οικόπεδο με αυλή, συστήνει να μένει ελεύθερο χώμα για να απορροφά νερό η γη.

Συστήνει, ακόμα, να στερεώνονται αντικείμενα που πιθανόν να παρασυρθούν από το νερό και να μετακινηθούν (π.χ. ντεπόζιτα, θερμοσίφωνες, κ.ά.), να επιδιορθώνονται τυχόν ανοίγματα σε τοίχους περίφραξης, να είναι έτοιμα σακιά άμμου που θα εμποδίσουν την εισροή νερού στο υποστατικό, παράλληλα με περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή παραμονής σε υπόγειους χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Διερευνάται και δεύτερη υπόθεση βομβιστικής επίθεσης εναντίον των ανηλίκων στη Λεμεσό
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
ΒΙΝΤΕΟ: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές προκάλεσαν ζημιές σε πολεμικά αεροπλάνα με προορισμό το Ακρωτήρι
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Απολογείται η Toyota για τα λανθασμένα sms λόγω ΤAKATA-«Η βάση δεδομένων παραχωρήθηκε από το ΤΟΜ»
Μ. Λοττίδη Έντονη παρουσία της προσφυγικής κρίσης στην Κύπρο
Άσκηση για αξιολόγηση επιπέδου ανταπόκρισης σε μεγάλο τροχαίο συμβάν
Πεζεσκιάν: Μόνος τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος είναι να σταματήσουμε άνευ όρων την επιθετικότητα του Ισραήλ
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από τη φωτιά σε όχημα σε πολυκατοικία στη Λεμεσό (pics)