Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού-Βροχές και ισχυροί άνεμοι

Ασθενής χαμηλή πίεση και ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές ώρες αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 και τοπικά μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη. Στα νότια και τα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Δειτε Επισης

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το σχέδιο επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων
Εγκαταστάθηκαν κλιματιστικά σε Λύκεια της Λάρνακας ενόψει των Παγκυπρίων
Υπογραφή σύμβασης για έξυπνο σύστημα στάθμευσης στον Δήμο Λάρνακας
Καμιά απάντηση από Τυχικό σε Αρχιεπίσκοπο, έδωσε διορία μέχρι τις 23 Ιουνίου-Έκανε λόγο για αίρεση
Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και το Σάββατο
Αλλάζουν συνήθειες οι Κύπριοι-Αυξημένο το ενδιαφέρον για υγιεινά τρόφιμα και εναλλακτικό κάπνισμα
Θάβονται τόνοι σκουπιδιών, πολλά εξ αυτών χωρίς να διαχωρίζονται-Ψάχνουν τρόπους για λύση στο πρόβλημα
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 3,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Επανεξελέγη Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού ο Ηλίας Δημητρίου
Στην Κύπρο στις 6-9 Ιουνίου το ιστιοφόρο Bel Espoir στο πλαίσιο διαθρησκευτικής πρωτοβουλίας