Στις ανάγκες 8.599 ασθενών ανταποκρίθηκε ο ΠΑΣΥΚΑΦ το 2024

Το 2024 ο ΠΑΣΥΚΑΦ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες 8.599 ασθενών και των οικείων τους μέσα από 38.826 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η η Μόνα Θεοχαρίδου Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ Αρχάγγελος Μιχαήλ, στο Μέσα Χωριό της Πάφου.

Η κ. Θεοχαρίδου μίλησε στο ΚΥΠΕ για τον ΠΑΣΥΚΑΦ, τη λειτουργία του κέντρου που λειτουργεί εδώ και 14 έτη και την βοήθεια που τους παρέχεται από διάφορους φορείς και προσωπικότητες.  

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, υπενθύμισε, ιδρύθηκε το 1986 από 21 άτομα με εμπειρία καρκίνου και άλλους αφοσιωμένους φίλους.

«Το 2024 ο ΠΑΣΥΚΑΦ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες 8.599 ασθενών και των οικείων τους μέσα από 38.826 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο», σημείωσε.

Αναφερόμενη στο έργο του κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας είπε ότι φιλοξενεί καρκινοπαθείς σε εννέα δωμάτια και είναι το μόνο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Κύπρο που διαθέτει άδεια και για παιδικά δωμάτια. Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Θεοχαρίδου, ανέφερε πως προσφέρουν ανακουφιστική φροντίδα σε καρκινοπαθείς ασθενείς και έχουν μια ομάδα από γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και φυσιοθεραπεύτρια.

«Oι καρκινοπαθείς συνανθρώποι μας φιλοξενούνται σ’ αυτό για δύο λόγους, είτε επειδή βρίσκονται στα τελευταία στάδια της ζωής τους, είτε για ανακουφιστική φροντίδα, για να νιώσουν καλύτερα, ενώ τους προσφέρεται και ψυχολογική στήριξη τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειες τους  μέχρι να  να επιστρέψουν πίσω στο σπίτι τους σε κάποιο χρονικό διάστημα», σημείωσε.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ Αρχάγγελος Μιχαήλ εντάσσεται στο ΓεΣΥ πρόσθεσε, όμως διαθέτει και δική του φιλανθρωπική οργάνωση  του ΠΑΣΥΚΑΦ και του St Michael Hospice, οι οποίοι συγκεντρώνουν χρήματα για τις ανάγκες του ιδρύματος

Ενδεικτικά, αναφέρει ότι αυτή την εβδομάδα το κέντρο δέχτηκε τρεις εισφορές από τον βιολιστή Ανδρέα Νικολάου από την συμμετοχή του σε κονσέρτο, την Δρ Άντρη Αβραάμ Coach Υγείας, Ευεξίας και Μακροβιότητας ομιλήτρια σε εκδήλωση της ΣΕΚ για την Ημέρα της Γυναίκας και τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΣΕΚ Πέτρο Δημοσθένους.

Σε δικές της δηλώσεις η Δρ Αβραάμ αναφέρθηκε στη διάλεξη της  η οποία, όπως είπε, επικεντρώθηκε στην σπουδαιότητα του ύπνου, της σωστής διατροφής, αλλά και της άσκησης και πόσο αυτά συμβάλουν στην υγεία του ανθρώπου.

Η φύση, είπε, είναι ο καλύτερος θεραπευτής, ενώ η σωστή διατροφή μπορεί να προλάβει και να θεραπεύσει στις ασθένειες. Επεσήμανε ακόμη μεταξύ άλλων, πως η ψυχική κατάσταση επηρεάζει την σωματική υγεία και πως η θεραπεία δεν πρέπει να εστιάζει μόνο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε πως μετά την εκδήλωση που διοργάνωσαν για την Ημέρα της Γυναίκας ως ΣΕΚ η ομιλήτρια της εκδήλωσης η Δρ. Άντρη Αβραάμ πρόσφερε την αμοιβή της στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώ το ποσό της αμοιβής το διπλασίασε η ΣΕΚ προσφέροντας το, προς τον ίδιο σκοπό.

Στόχος μας είπε ο κ. Δημοσθένους είναι η έμπρακτη στήριξη προς το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ Αρχάγγελος Μιχαήλ αναγνωρίζοντας τι προσφέρει προς την κοινωνία της Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρήθηκαν για την παύση Τυχικού στην Πάφο-«Θέλουμε πίσω τον Μητροπολίτη μας»
K. Ιωάννου: Κύρια προτεραιότητα η στήριξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών
Έντονη απογοήτευση για κυβερνητική πολιτική εξέφρασαν συνταξιούχοι στην Πάφo
Ανακαλούνται από την αγορά μπισκότα πρωτεΐνης (pics)
Υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή και τη Δευτέρα-Μέχρι οκτώ βαθμούς πτώση από Τρίτη
Έφτασαν στην Κύπρο οι μονάδες αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ-Θα τοποθετηθούν σε Λεμεσό και Πάφο
Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για τη Γάζα και τη στάση της Κυβέρνησης
Πώς να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης φιδιών στον χώρο μας-Τρόποι αντίδρασης σε περίπτωση εντοπισμού
Ορίζοντας ο Σεπτέμβριος για εκλογές στη Μητρόπολη Πάφου-Αποπέμφθηκαν κληρικοί που δεν εξέδιδαν άδειες μεικτών γάμων
Στους δρόμους σήμερα οι Παφίτες για να διαμαρτυρηθούν για τον Τυχικό