Την περαιτέρω ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-ΗΑΕ συζήτησε ο ΥΠΕΞ στο Αμπου Ντάμπι

Ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δόθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών στο Αμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ολοκλήρωσε την επίσκεψη εργασίας του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Απριλίου 2025, στο Άμπου Ντάμπι.

«Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των επαφών με χώρες του Κόλπου με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την προώθηση της συνεργασίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», αναφέρεται.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Κόμπος είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΑΕ, οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι διεθνείς προκλήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, σημειώνεται.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Reem Al Hashimy. Κατά τη συνάντηση, αναφέρεται, «συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της περιφερειακής σταθερότητας, των ανθρωπιστικών προσπαθειών και της στρατηγικής συνεργασίας Κύπρου-ΗΑΕ, καθώς και η επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2026».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεύτερη φορά στόχος τα γραφεία της εταιρείας που δέχθηκε πυροβολισμούς-Βρίσκονταν εντός εργαζόμενοι
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος για τον Τυχικό-Δεν αναστέλλεται η ποινή της έκπτωσης παρά την έφεση
Το κράτος αναγνώρισε τις αρραβωνιαστικιές των αγνοουμένων-«Τον περίμενε ζωντανό, ήρθε το χέρι του με τη βέρα»
Στους 17 οι νεκροί από ναρκωτικά το 2023-Το 18% του πληθυσμού έκανε χρήση έστω και μία φορά
Ε. Τατάρ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ένταξη στην «Ασιατική Λίγκα» στο ποδόσφαιρο
Παραληρεί ο Τατάρ-Χρησιμοποιεί την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για να νομιμοποιήσει το σφετερισμό
Το πρώτο μανιφέστο του Χριστόφορου Τορναρίτη-Ρόλοι στο νέο κόμμα για ψυχολόγους, μηχανικούς και… σκακιστές