Έπεσαν οι υπογραφές για κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στο τρίφωνο Λατσιών, Γερίου και Αγλαντζιάς

Συμφωνία για την κατασκευή ποδηλατόδρομου/ πεζόδρομου στη Λεωφόρο Καλαμών / Γλαύκου Κληρίδη στους Δήμους Γερίου, Αγλαντζιάς και Λατσιών υπεγράφη μεταξύ του Τμήματος Δημοσίων Έργων και της κοινοπραξίας A.&C. Angeli Construction Ltd & Midsign Cyprus Ltd J/V.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ποδηλατόδρομου / πεζόδρομου στη βόρεια πλευρά της Λεωφόρου Καλαμών/ Γλαύκου Κληρίδη, από τη συμβολή της με τον δρόμο που οδηγεί στο Εθνικό Πάρκο Αθαλάσσας μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αθαλάσσης, που οδηγεί στο Γέρι, μήκους 2,9 χλμ. περίπου.

Περιλαμβάνει επίσης την επέκταση του πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της οδού Καντάρας στα Λατσιά, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Καλαμών μέχρι το υφιστάμενο πεζοδρόμιο πλησίον της οδού Αργολίδος και οι εργασίες περιλαμβάνουν ακόμα τη δημιουργία λωρίδας αστικού εξοπλισμού με φύτευση δέντρων και αστικό εξοπλισμό, διαβάσεις πεζών, οδικό φωτισμό, οριζόντια σήμανση, σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων και εργασίες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όλες οι υποδομές περιλαμβάνουν πρόνοιες για ΑμεΑ, πεζούς και ποδηλάτες και  συμβάλουν στη αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος για ασφαλή και ευχάριστη μετακίνηση, διευκρινίζεται.

Προστίθεται ακόμα ότι, η κατακύρωση έγινε σε συνέχεια διαδικασίας προσφορών, στον επιτυχόντα προσφοροδότη έναντι δαπάνης €3.126.000,00 συν ΦΠΑ, ο χρόνος αποπεράτωσης που προνοείται είναι οι 18 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο 2026.

Η συμφωνία υπεγράφη στις 2 Απριλίου ενώ το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Ελευθέριος Ελευθερίου και, εκ μέρους της κοινοπραξίας, ο Άγγελος Αγγελή, στην παρουσία του Δήμαρχου Λατσιών – Γερίου Χρίστου Πιτταρά ενώ το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Next Generation EU, μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναφέρεται τέλος.

Capture

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κανένα ελαφρυντικό για τους 10 ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών η Εισαγγελέας
Στα σχολεία μέχρι τα 22 τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης-Διαβουλεύσεις για εξεύρεση αξιοπρεπών δομών
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το σχέδιο επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων
Εγκαταστάθηκαν κλιματιστικά σε Λύκεια της Λάρνακας ενόψει των Παγκυπρίων
Οδηγούνται σε ευθανασία οι τρεις σκύλοι που επιτέθηκαν σε παιδιά και 25χρονη-«Η Πολιτεία αδυνατεί να εφαρμόσει τα βασικά»
Μετέφερε με φορτηγό ζώα από τα κατεχόμενα 42χρονος και κατέληξε με χειροπέδες
Υπογραφή σύμβασης για έξυπνο σύστημα στάθμευσης στον Δήμο Λάρνακας
Νεκρές εντοπίστηκαν τρεις αδελφές που είχαν εξαφανιστεί ενώ επισκέπτονταν τον άστεγο πατέρα τους στην Ουάσινγκτον
Καμιά απάντηση από Τυχικό σε Αρχιεπίσκοπο, έδωσε διορία μέχρι τις 23 Ιουνίου-Έκανε λόγο για αίρεση
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες κούτες παράνομων καπνικών σε οικία 48χρονου στη Λευκωσία