Υπερδιπλασιάστηκαν οι πιθανότητες να χτυπήσει το φεγγάρι τελικά ο αστεροειδής YR4

Μπορεί οι πιθανότητες να χτυπήσει τη Γη να μειωθεί στο απειροελάχιστο, ωστόσο σύμφωνα με νέες μετρήσεις της NASA, οι πιθανότητες ο στεροειδής YR4 να προσκρούσει στο Φεγγάρι έχουν αρχίσει να αυξάνονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία οι πιθανότητες πρόσκρουσης στη Σελήνη στις 22 Δεκεμβρίου 2032, έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 1,7% στο 3,8%.

«Υπάρχει ακόμη 96,2% πιθανότητα ο στεροειδής να χτυπήσει τη Σελήνη», ανέφερε η NASA σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι ακόμα και αν πράγματι προσέκρουσε σε αυτή, δεν θα άλλαζε την τροχιά της.

Σύμφωνα με το BBC , η επιφάνεια του φεγγαριού είναι γεμάτη με κρατήρες στους οποίους και κομμένες έχουν προσκρούσει στο παρελθόν. Και όπως τονίζει ο καθηγητής Διαστημικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, Μαρκ Μπάρτσελ «ένα πλήγμα στη Σελήνη που ήταν ένα μεγάλο πείραμα και μια τέλεια ευκαιρία».

Στο μεταξύ, χάρη στις υπέρυθρες παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb, κατέστη εφικτό να εκτιμηθεί το μέγεθος του στεροειδή.

Μετά τη συλλογή νέων φωτογραφιών από το διαστημικό τηλεσκόπιο διαπιστώθηκε πως ο στεροειδής είχε το μέγεθος ενός κτηρίου 15 ορόφων με πλάτος 60 μέτρων.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Προχωρά η σύνδεση γεωτρήσεων στην Πάφο-«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν περικοπές»