Αποκαλύφθηκε ο άνδρας πίσω από τη στολή Πίκατσου στην Τουρκία-«Δεν πίστευα ότι θα προκαλούσε τέτοια αίσθηση»

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε το γερμανικό μέσο Der Spigel, καθώς μίλησε για τον άνθρωπο πίσω από τη «στολή» Πίκατσου. Πρόκειται για έναν 21χρονο νεαρό που μέσα σε ελάχιστες ώρες έγινε το απόλυτο viral και πλέον αποτελεί σύμβολο αντίστασης και διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών του καθεστώς Ερντογάν.

Ο 21χρονος επέλεξε αυτόν τον δημιουργικό τρόπο να συμμετέχει στη μαζική διαμαρτυρία για την προφυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Μιλώντας στο Der Spiegel, αποκάλυψε την ταυτότητά του ενώ εξήγησε πως δεν περίμενε με την εμφάνισή του να προκαλέσει τόση μεγάλη αναστάτωση.

Ο «Πίκατσου» ανέφερε πως σκοπός του ήταν να κάνει τον κόσμο να γελάσει και τον επέλεξε ως ένα κοινό, παγκόσμιο σύμβολο για να μπορέσει να περάσει πιο εύκολα το μήνυμά του.

Η ταυτότητα του ανθρώπου πίσω από τον «Πίκατσου»-σύμβολο αντίστασης

«Ως παιδί, ο Χασάν Τασκάν θαύμαζε τον Spiderman. Τώρα έχει γίνει και ο ίδιος ένα είδος ήρωα κάνοντας αυτό που αγαπάει περισσότερο: να φορά μια στολή και να κάνει τον κόσμο να γελάει.

Ο 21χρονος μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Der Spiegel, δήλωσε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι η εμφάνισή του ως Πίκατσου σε μια πορεία διαμαρτυρίας στην Τουρκία θα προκαλούσε τέτοια αναστάτωση. Χάρη σε αυτόν, το κίτρινο Πόκεμον, έχει γίνει σύμβολο αντίστασης κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο χαρακτήρας του Πίκατσου έχει αρχίσει να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε διαδηλώσεις. Άλλοτε ως μια ζωγραφιά που κρατάει μια τουρκική σημαία, άλλοτε ως ένα λούτρινο ζωάκι ή μέχρι και σε αφίσες συνθημάτων όπως: «Σε ψήφισα, Πίκατσου».

Το κίτρινο, χαριτωμένο Πόκεμον εμφανίστηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα σε μια αντικυβερνητική συγκέντρωση στην παραλιακή πόλη της Αττάλειας. Πλάνα από την εκδήλωση έγιναν αργότερα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

@parapolitika Τουρκία: Viral ο διαδηλωτής που ντύθηκε... Πίκατσου στις συγκεντρώσεις για τον Ιμάμογλου #parapolitikagr #pikachu #imamoglu #tiktokgreece ♬ original sound Parapolitika.gr

«Όλοι οι φίλοι μου ήταν πολύ νευρικοί»

Ο Τασκάν παρατήρησε ότι και το κλίμα στην παρέα του ήταν το ίδιο καθώς οι φίλοι του ήταν συνεχώς αγχωμένοι: «Τα γεγονότα εξελίχθηκαν γρήγορα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από βίντεο. Όλοι οι φίλοι μου ήταν πολύ νευρικοί», δήλωσε στη Spiegel μέσω τηλεφώνου. Παρακολουθούσε τις διαμαρτυρίες από μακριά και είχε αποφασίσει αρχικά να μην συμμετάσχει σε αυτές.

«Δεν παρακολουθώ την πολιτική και δεν με ενδιέφερε ποτέ», δήλωσε ο 21χρονος Τασκάν, ο οποίος είναι influencer που ασχολείται με τη γυμναστική. Έχει περισσότερους από 120.000 ακόλουθους στο Instagram.

«Μου αρέσει να φτιάχνω βίντεο για πλάκα και να τα μοιράζομαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε. Ακόμη και ως φοιτητής, ονειρευόταν να κάνει καριέρα στο διαδίκτυο.

Η επιλογή της στολής Πόκεμον για τη διαμαρτυρία στην Αττάλεια ήταν εύκολη γι' αυτόν. «Επέλεξα τον Πίκατσου επειδή είναι πολύ χαριτωμένος και πολύ δημοφιλής», λέει ο Τασκάν. Η επιτυχία του τον επιβεβαιώνει ότι έχει δίκιο. Οι φωτογραφίες του Τασκάν με τη στολή έγιναν πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο και στην Τουρκία φαίνεται ότι πλέον έχει γίνει σύμβολο των διαμαρτυριών.

Ένας μιμητής εμφανίστηκε ακόμη και σε μια διαμαρτυρία μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στο Παρίσι.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό που έκανα θα προκαλούσε τέτοια αίσθηση. Νομίζω ότι έχει να κάνει πολύ με τον Πίκατσου», δήλωσε ο Τασκάν στο τηλέφωνο γελώντας.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρέθηκε ο «Πίκατσου» της Κωνσταντινούπολης-Τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις

Δειτε Επισης

Σι Τζινπίνγκ σε Πούτιν: Η Κίνα θα σταθεί στο πλευρό της Ρωσίας απέναντι στην ηγεμονική καταδίωξη της Δύσης
ΒΙΝΤΕΟ: Μαύρος καπνός για την εκλογή νέου Πάπα-Ακολουθούν δύο νέες ψηφοφορίες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με drones από την Ινδία κατήγγειλε το Πακιστάν-Ένας άμαχος νεκρός
Σε εξέλιξη η νέα προσπάθεια να εκλέξουν Πάπα οι Καρδινάλιοι
Το Κασμίρ αποτελεί μήλον της Έριδος ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν-Γιατί είναι τόσο σημαντικό
Το δραματικό τηλεφώνημα διάρκειας 18΄ οδηγού φορτηγού που κρεμόταν στο κενό από γέφυρα -«Δεν θέλω να πεθάνω»
Σατανική πεθερά δηλητηρίασε τη νύφη της στη Βραζιλία-Η κοπέλα είχε ανακαλύψει ότι ο άντρας της είχε ερωμένη και θα τον χώριζε
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη στo Πακιστάν-Ανησυχία μετά τις επιθέσεις της Ινδίας
Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για τον νέο Πάπα-Γιατί υπήρξε καθυστέρηση, πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία
ΒΙΝΤΕΟ: Non habemus Papam-Μαύρος ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα