ΒΙΝΤΕΟ: Ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών» ηθικός αυτουργός απόπειρας δολοφονίας στην Αθήνα

Την παράνομη δράση του μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου φαίνεται ότι συνεχίζει ο Αλβανός ισοβίτης και αρχηγός της «μαφίας των φυλακών» Κλοντιάν Λεκοτσάι, που ταυτοποιήθηκε ως ο ηθικός αυτουργός απόπειρας δολοφονίας κατά δύο ανδρών στην οδό Κρήτης στο Μεταξουργείο το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου 2024.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα, με τον Λεκοτσάι να κατηγορείται ότι έδωσε την εντολή για εκτέλεση ενός πρώην συγκρατουμένου του, με τον οποίο στο παρελθόν είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς.

Η επίθεση έγινε με πυροβολισμό κατά δύο ανδρών αλβανικής υπηκοότητας, όταν οι φυσικοί αυτουργοί, που επέβαιναν σε κλεμμένο όχημα, πυροβόλησαν εξ επαφής τα θύματα. Από τα πυρά τραυματίστηκαν και οι δύο. Ο ένας εξ αυτών είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα. Ο δρόμος για την ταυτοποίηση του Λεκοτσάι άνοιξε όταν τον κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό ένας εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Αρχηγός της «μαφίας των φυλακών»

Ο Λεκοτσάι, έχει ιδιαίτερα βαρύ ποινικό παρελθόν, ενώ έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2017, ενώ είχε ταυτοποιηθεί ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας άνδρα στην Αγία Βαρβάρα τον Ιούλιο του 2022.

Παράλληλα, έχει κατηγορηθεί ως ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών», ενώ εις βάρος του ερευνώνται πολλαπλές υποθέσεις για εντολές εκτέλεσης που φέρεται να οργάνωνε πίσω από τα κάγκελα.

Ο Λεκοτσάι θεωρείται διαβόητος ως ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών», που κινούσε τα νήματα μέσα από τα κελιά, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός φυλακών, εκτελώντας συμβόλαια θανάτου, όπως του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκβιασμούς, δολοφονίες, ξέπλυμα χρήματος και σειρά άλλων υποθέσεων. Μάλιστα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος Αντώνης Αραβαντινός είχε καταθέσει τότε στις αρχές ότι ο Λεκοτσάι ήταν σε θέση να του περιγράψει ακόμη και ποια δρομολόγια έκαναν τα παιδιά του, προκειμένου να πάνε στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η δικογραφία της νέας υπόθεσης έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση. Ο Λεκοτσάι παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά και με το που έφτασαν τους επιτέθηκαν με πέτρες
Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Παύλος Πολάκης-Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή
Την Προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ αναλαμβάνει αύριο η Ελλάδα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη-Πέτρες, δακρυγόνα και έφοδος της ΕΛΑΣ
Ανήλικη κατήγγειλε 23χρονο για απόπειρα βιασμού στην Κρήτη-Βρίσκονταν σε διαμέρισμα
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας