Θανατική ποινή για τον Λουίτζι Μαντζιόνε ζητά η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ

Εντολή στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ζητήσουν θανατική ποινή για τον Λουίτζι Μαντζιόνε, έδωσε η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Παμ Μπόντι. Ο 26χρονος είχε δολοφονήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της ασφαλιστικής εταιρείας UnitedHealthcare, Μπράιαν Τόμσον, έξω από ένα ξενοδοχείο στο Μανχάταν στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο Μαντζιόνε αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο για τη δολοφονία του Τόμσον. Στις ομοσπονδιακές κατηγορίες περιλαμβάνεται και αυτή της δολοφονίας με χρήση πυροβόλου όπλου, η οποία συνεπάγεται και με πιθανότητα επιβολής θανατικής ποινής, σύμφωνα με το AP.

«Η δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον -ενός αθώου ανθρώπου και πατέρα δύο μικρών παιδιών- από τον Λουίτζι Μαντζιόνε, ήταν προμελετημένη και εν ψυχρώ, ενώ συγκλόνισε την Αμερική», ανέφερε ο Μπόντι σε δήλωσή της. «Μετά από προσεκτική εξέταση, έδωσα εντολή στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να επιδιώξουν τη θανατική ποινή σε αυτή την υπόθεση, καθώς υλοποιούμε την ατζέντα του προέδρου Τραμπ για να σταματήσουμε τα βίαια εγκλήματα και να κάνουμε την Αμερική ξανά ασφαλή», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τους Εισαγγελείς, ο Μαντζιόνε είχε ένα σημειωματάριο στο οποίο εξέφραζε την εχθρότητά του προς τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών και τα πλούσια στελέχη. Η UnitedHealthcare είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστής υγείας στις ΗΠΑ, ενώ η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ο Μαντζιόνε δεν ήταν ποτέ πελάτης της.

Η μέγιστη ποινή για τις πολιτειακές κατηγορίες είναι ισόβια κάθειρξη. Ο Μαντζιόνε δήλωσε αθώος στο πολιτειακό κατηγορητήριο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πολύνεκροι βομβαρδισμοί στη Γάζα-Το Ισραήλ ξεκίνησε ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις
Διπλωματικός πυρετός για την Ουκρανία-Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι ηγέτες πριν το κρίσιμο τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν
Ο Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη και μετάσταση στα οστά
Βλάβη στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Ορλύ στη Γαλλία-Ακυρώθηκαν 130 πτήσεις
Οι Χούθι απαντούν στις ισραηλινές επιθέσεις στην Υεμένη-Προειδοποιούν για χτύπημα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
Εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό σε επτά περιοχές της Γάζας
Η Ρωσία κατέσχεσε ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στη Βαλτική Θάλασσα
ΒΙΝΤΕΟ: Η χειραψία κυριαρχίας Ερντογάν με Μακρόν-Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταπείνωση του Γάλλου προέδρου
Προειδοποίηση Κιέβου για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από Ρωσία-Κάνει λόγο για εκφοβισμό
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα