Κόμμα για τα Ζώα-«Το κάθε ζώο δικαιούται άνεση ελευθερίας»

«Από το 2022 διεξαγόταν συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής οι κανονισμοί, που αφορούσαν τις ελάχιστες προδιαγραφές και απαιτήσεις όσων αφορά τους χώρους διατήρησης (κλουβιά) σκύλων, για ιδιωτικούς και μη εμπορικούς σκοπούς και τελικά η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε», αναφέρει σε δελτίο Τύπου το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου προσθέτει ότι καθηκόντως, και από την αρχή αυτών των συζητήσεων, δήλωνε ότι δεν το ενδιαφέρουν οι ελάχιστες διαστάσεις των κλουβιών, αλλά το κάθε ζώο δικαιούται να έχει με βάση τις ηθολογικές και βιολογικές ανάγκες, την άνεση της ελευθερίας του και όχι την φυλάκιση και των εγκλωβισμό τους δια βίου.

«Κατά συνέπεια από την μία βλέπουμε τη μη ψήφιση των ελάχιστων διαστάσεων (που διαφωνούμε) και από την άλλη η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει και θα συνεχίζουμε να βλέπουμε κλουβιά και κυρίως κυνηγών στα χωράφια», συμπληρώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Λετυμπιώτης: Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή
Πρώτο crash test μετά τη Γενεύη-Θα είναι συνεργάσιμος ο Τατάρ ή θα επιμείνει στη «συνεργασία» του;
Ξεκάθαρο μήνυμα ΠτΔ-«Η βιωσιμότητα της λύσης περνά μέσα από τον σεβασμό της ιστορικής ταυτότητας»
Συνομιλία Χριστοδουλίδη-Νετανιάχου για περιφερειακές εξελίξεις, διμερή συνεργασία
Υπ. Γεωργίας: Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει άοκνα τον αγώνα για λευτεριά της Κύπρου
Α. Δημητρίου: Διαπραγματευτικό μας όπλο το δίκαιο και η νομιμότητα
Στο τραπέζι η άρση των κυρώσεων κατά Συρίας από Κύπρο, Γαλλία και Ελλάδα-Τι αποφασίστηκε στο Παρίσι
Με στόχο να υπάρξουν αποτελέσματα για ΜΟΕ μεταβαίνει στη συνάντηση με Τατάρ ο Πρόεδρος
Κ. Ιωάννου: Δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από μια Κύπρο ελεύθερη, ανεξάρτητη και επανενωμένη
Μ. Δαμιανός: Ενισχύεται η επιλογή ΠτΔ τα ευρωτουρκικά να αποτελούν παράμετρο για Κυπριακό