Από έπιπλα μέχρι box file της Ελεγκτικής εντοπίστηκαν πετάμενα στο Γέρι-Προχώρησε σε καταγγελία ο Παπακωνσταντίνου (pics)

Παράνομη απόρριψη αποβλήτων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε ανοικτή περιοχή στο Γέρι, κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Γερίου, Νεόφυτος Παπαλαζάρου, με τον Γενικό Ελεγκτή, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, να προχωρά σε καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον εργολάβου που ανέλαβε την παραλαβή των συγκεκριμένων υλικών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον REPORTER ο αντιδήμαρχος Γερίου, Νεόφυτος Παπαλαζάρου, την Πέμπτη, δημότης εντόπισε πεταμένα σε χωράφι box files, έπιπλα, ράφια, καρέκλες, τραπέζια και πινακίδες. Μετά από σχετική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

εικόνα_Viber_2025-03-28_12-53-18-453

«Φαίνεται ότι ο εργολάβος, ο οποίος είχε αναλάβει την εκκένωση του κτηρίου της Υπηρεσίας, αντί να απορρίψει τα συγκεκριμένα απόβλητα σε πράσινο σημείο, τα πέταξε σε χωράφι της περιοχής», δήλωσε ο κ. Παπαλαζάρου.

Παράλληλα, ανέφερε πως υπήρξε επικοινωνία με τον Γενικό Ελεγκτή για το περιστατικό, ενώ τα απόβλητα έχουν ήδη μετακινηθεί από τον ιδιοκτήτη του χωραφιού.

εικόνα_Viber_2025-03-28_12-53-18-508

Ερωτηθείς εάν έχουν παρατηρηθεί παρόμοια περιστατικά στον Δήμο, ο κ. Παπαλαζάρου επισήμανε πως το Γέρι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς είναι μια ακριτική περιοχή με εκτεταμένη χαλίτικη γη, γεγονός που επιτρέπει σε πολλούς να εκμεταλλεύονται το σκοτάδι για να πετούν απορρίμματα. Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το σύστημα «Πληρώνω όσο πετώ» στην Αγλαντζιά, καθώς πολλοί δημότες απορρίπτουν τα σκουπίδια τους στο Γέρι.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε και το Τμήμα Περιβάλλοντος, το οποίο διαβεβαίωσε πως θα επιβληθεί πρόστιμο στον εργολάβο. Ο κ. Παπαλαζάρου τόνισε πως ο Δήμος είναι αποφασισμένος να πατάξει τέτοια φαινόμενα, επισημαίνοντας πως «είναι λυπηρό, γιατί μολύνεται το περιβάλλον. Αυτά τα περιστατικά είναι συχνά στην περιοχή και έχουμε φτάσει στο σημείο να ανοίγουμε σακούλες απορριμμάτων για να βρούμε αποδείξεις αγορών και να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους».

εικόνα_Viber_2025-03-28_12-53-18-594

Από την πλευρά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο εκπρόσωπος Τύπου, Μάριος Πετρίδης, ανέφερε στον REPORTER πως «προκηρύχθηκε μικρός διαγωνισμός για την ανάθεση της απόρριψης παλιού γραφειακού εξοπλισμού της Υπηρεσίας, μια διαδικασία που πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο είχε υποβάλει προσφορά ύψους 850 ευρώ και προχώρησε στην παραλαβή των αποβλήτων το πρωί της Πέμπτης».

«Ήρθε στην Ελεγκτική Υπηρεσία και παρέλαβε ό,τι είχε συμφωνηθεί. Τις φωτοτυπικές μηχανές και τα ηλεκτρονικά είδη τα παρέδωσε στις κρατικές αποθήκες και μας προσκόμισε πιστοποιητικό παράδοσης. Τα υπόλοιπα έπρεπε να μεταφερθούν σε εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων στη Νήσου, και περιμέναμε να μας φέρει και το δεύτερο πιστοποιητικό», εξήγησε ο κ. Πετρίδης.

εικόνα_Viber_2025-03-28_12-53-18-332

Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη του περιστατικού στο Γέρι, έγινε άμεσα καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ ήδη έχει ληφθεί κατάθεση από τον κ. Παπακωνσταντίνου. «Μάλιστα, ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο είχε προταθεί από τα Δημόσια Έργα και διαθέτει συμβόλαιο ύψους 80.000 ευρώ με το κράτος», σημείωσε ο κ. Πετρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δύο για σοβαρά αδικήματα στην επ. Αμμοχώστου, καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο (pic)
Αυτούς αναζητεί η Αστυνομία για τα επεισόδια στο Πάφος-Ομόνοια (pics)
«Αυτό είναι ατομική βόμβα»-Συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία των Τεμπων
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Παριστάνουν τους λογιστές και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Απολογήθηκε για την συμπλοκή στο Δικαστήριο Αμμοχώστου ο κατηγορούμενος-Χαρακτήρισε προκλητικό τον μάρτυρα
Περίπου 1.291.000 άνθρωποι τραυματίζονται ετησίως από οδικές συγκρούσεις στην ΕΕ
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Χειροπέδες και σε 16χρονο για τα άγρια επεισόδια στην Αγία Φύλα-Στις 20 οι συλλήψεις
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας