Τουριστικό υποβρύχιο βυθίστηκε ανοικτά της Αιγύπτου-Έξι νεκροί, εννέα τραυματίες

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σήμερα Πέμπτη, όταν τουριστικό υποβρύχιο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Αιγύπτου, ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το υποβρύχιο με την ονομασία Sindbad που εκτελούσε θαλάσσια περιήγησης στα ανοιχτά της Χουργκάντα, μετέφερε συνολικά 44 επιβάτες.

Μέχρι στιγμής, οι υπηρεσίες διάσωσης κατάφεραν να σώσουν 29 άτομα, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Masry Al Youm.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας της Ερυθράς Θάλασσας έλαβε σήμα για τη βύθιση του τουριστικού υποβρυχίου, που σημειώθηκε μπροστά από τη μαρίνα ενός «γνωστού ξενοδοχείου», το οποίο δεν έχει ακόμη κατονομαστεί από τα τοπικά μέσα.

Συνολικά 21 ασθενοφόρα στάλθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος και μεταφέρουν τους τραυματίες σε τοπικά νοσοκομεί.

Οι 44 επιβάτες είναι διαφορετικών εθνικοτήτων και συμμετείχαν σε θαλάσσια εκδρομή για να δουν τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα τροπικά ψάρια της Αιγύπτου.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο πραγματοποιεί τουριστικές διαδρομές στη Χουργκάντα εδώ και αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με την εταιρεία Sharm Hurghada Excursions, η υποβρύχια περιήγηση διαρκεί τρεις ώρες και κοστίζει 81 ευρώ για τους ενήλικες και 42 ευρώ για τα παιδιά.

Μέχρι στιγμής, η αιτία και οι ακριβείς συνθήκες της βύθισης δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Εμφύλιος στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Ρήγμα στον Λευκό Οίκο
Το Λονδίνο εξετάζει την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής του στον πόλεμο
Απομονωμένος ο Χαμενεΐ-Το «ξεδόντιασμα» του στενού του κύκλου, τα λάθη και οι σκιώδεις διάδοχοί του
Έτοιμος να ανάψει πράσινο για επίθεση στο Ιράν ο Τραμπ-Θέλει όμως να αποφύγει εμπλοκή σε γενικευμένο πόλεμο
Yποσχέθηκε εκδίκηση ο Νετανιάχου για το μπαράζ πυραύλων στο Ισραήλ-«Θα πληρώσουν το τίμημα οι τύραννοι»
Μετακινούν στρατιωτικά μέσα και περιορίζουν την πρόσβαση στη μεγαλύτερη βάση τους στη Μ. Ανατολή οι ΗΠΑ
BINTEO: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά νοσοκομείο στην Μπερ Σεβά-Συγκλονιστικές εικόνες
Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες μιας πιθανής εμπλοκής των ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν
Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή