Πηγές εσόδων για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» συζητούν στα κατεχόμενα

Η ανεπίσημη «ομάδα επαφών»  ή «ομάδα συζήτησης», η οποία περιλαμβάνει πρώην «προέδρους» του «ανώτατου δικαστηρίου», «δικαστές», πρώην Τουρκοκύπριους ηγέτες και άλλους «αξιωματούχους», καθώς και επιχειρηματίες, συζήτησε στα κατεχόμενα το οικονομικό πρόβλημα της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος έγραψε χθες ότι ως πρώτο βήμα η ομάδα ετοίμασε ένα «νομοσχέδιο» και μετέφερε τις ιδέες της στον Ερσίν Τατάρ, ενώ προγραμματίζει συνάντηση και με τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ντιαλόγκ, στην μελλοντική ατζέντα της ομάδας, η οποία δρα έχοντας γνώση της σημασίας του να λειτουργεί η «επιτροπή» και να παράγει αποφάσεις, βρίσκονται η ανώτερη εκπαίδευση και ο τουρισμός.

Στα μέλη της ομάδας συμπεριλαμβάνονται οι Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Σιμπέλ Σιμπέρ, Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, Ναρίν Σιεφίκ, Σιαφάκ Ονερί, Εμινέ Ντιζνταρλί, Αϊφέρ Σαΐτ Ερκμέν, Κουτλάι Ερκ, Νταριάλ Μπατιμπάι, Ερντίλ Ναμί, Ασιμ Ντεντέζαντε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες ο ΓΓ του ΟΗΕ να συνεχίζουν τις συζητήσεις-«Τίποτα ανακοινώσιμο για την προσωπική απεσταλμένη»
Απαντητική επιστολή της υπ. Γεωργίας σε Αννίτα για υδατικό-«Η Κυβέρνηση προχωρά με συγκεκριμένο σχεδιασμό»
Υπέρ προσπάθειας επανέναρξης συνομιλιών τάχθηκαν πολιτικές ομάδες ΕΚ κατά τη συζήτηση για Κυπριακό
Στις ΗΠΑ ο Χριστοδουλίδης για αναβάθμιση της εικόνας Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού
Για μοίρασμα του νερού που λαμβάνουν τα κατεχόμενα από την Τουρκία μίλησε ο Τατάρ
Στήριξη Χριστοδουλίδη και Τατάρ προς τη λειτουργία της ΔΕΑ με την ευκαιρία της 1000ης συνάντησης
Επιστολή Αννίτας σε ΠτΔ για το υδατικό-Ζήτησε να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο
Παρέμβαση Φουρλά στο Ευρωκοινοβούλιο για το Κυπριακό-«Η Κύπρος είναι Ευρώπη και η Ευρώπη πυλώνας ασφάλειάς της»
Τον επαναδιορισμό της Ολγκίν αναμένει ο Τατάρ-Επιμένει πως θα έρθει για να βοηθήσει στην υλοποίηση των ΜΟΕ
Συζητήθηκε το Κυπριακό στο Ευρωκοινοβούλιο-«Ο δρόμος προς την επανένωση δεν είναι εύκολος»