Προσοχή σε επενδύσεις-μαϊμού με την υποτιθέμενη παρότρυνση γνωστών προσώπων συστήνει η Αστυνομία

Η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, σε σχέση με διαδικτυακή απάτη, μέσω της οποίας οι δράστες αποσκοπούν να κλέψουν χρηματικά ποσά από πολίτες, καλώντας τους να επενδύσουν σε επενδυτικές δραστηριότητες, στις οποίες δήθεν συμμετέχουν και γνωστά επώνυμα πρόσωπα.

Οι δράστες δημιουργούν και δημοσιεύουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψευδείς φωτογραφίες ή και βίντεο, στα οποία παρουσιάζονται διάφορα επώνυμα πρόσωπα, τα οποία παροτρύνουν το κοινό να συμμετέχει σε διάφορες επενδυτικές δραστηριότητες.

Οι διαφημίσεις αυτές συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Σκοπός των δραστών της απάτης είναι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από πολίτες, μέσω των ψευδών επενδυτικών δραστηριοτήτων που διαφημίζονται. Η Αστυνομία συστήνει στο κοινό όπως αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή, η οποία διαφημίζεται μέσω των δημοσιεύσεων αυτών.

Συνιστάται σε πολίτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με επενδυτικά σχέδια και δραστηριότητες, όπως το πράττουν μέσω νόμιμων, εγγεγραμμένων και αδειούχων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων ή συμβούλων.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά εκλογών η ΕΔΕΚ-Παραιτήθηκαν και άλλοι αξιωματούχοι μετά τον Σιζόπουλο
Άλλαξαν γεμιστήρα την ώρα της εκτέλεσης οι δράστες-Βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο
Κλειστές λωρίδες στον αυτοκινητόδρομο προς Λεμεσό Δευτέρα και Τρίτη λόγω εργασιών
Αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος
Ποιος είναι ο «Θαμνάκιας» που γάζωσαν στο Χαλάνδρι-Το παρελθόν του με την Greek Mafia
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σκουλλί-Σκυτάλη στην Αστυνομία για διερεύνηση των αιτίων
Απαραίτητη η κρατική βούληση για τις λαμπρατζιές-«Το νομοσχέδιο από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί»
Βρέθηκε καμένο το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση στο Χαλάνδρι
Επιδοκιμασίες με το… σταγονόμετρο από τα κόμματα για την προσωρινή λύση στο υδατικό
Πυρκαγιά σε πέντε μέτωπα εκδηλώθηκε στην επαρχία Πάφου-Ενεργό μόνο το ένα