Η φωτεινή σπείρα στον ουρανό της Κύπρου που προκάλεσε ερωτήματα-Εξηγεί ο Οργανισμός Αστρονομίας (pics)

Ένα σπάνιο φαινόμενο εμφανίστηκε στον ουρανό της Κύπρου το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας ερωτήματα στους πολίτες. Η συγκεκριμένη φωτεινή σπείρα δεν έγινε μόνο αντιληπτή στην Κύπρο αλλά και σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κυπριακού Οργανισμού Αστρονομίας, η φωτεινή σπείρα ήταν αποτέλεσμα της εκτόξευσης ενός πυραύλου Falcon 9 από τη SpaceX του Έλον Μασκ. Εξήγησε πως ο πύραυλος απογειώθηκε από τη Φλόριντα, στο πλαίσιο αποστολής του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης των ΗΠΑ και αφού απελευθέρωσε το φορτίο του – πιθανότατα έναν δορυφόρο – ξεκίνησε την επιστροφή του προς τη Γη. Κατά την κάθοδο, άδειασε τα υπολείμματα των καυσίμων του. Στο μεγάλο υψόμετρο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα καύσιμα πάγωσαν αμέσως. Η περιστροφική κίνηση του πυραύλου τους έδωσε σπειροειδή μορφή και, όταν το ηλιακό φως έπεσε πάνω στα παγωμένα αυτά σωματίδια, δημιουργήθηκε η εντυπωσιακή φωτεινή σπείρα που έγινε ορατή από τη Γη.

Το φαινόμενο καταγράφηκε σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι παρόμοιο, όμως παραμένει εξαιρετικά σπάνιο — και ίσως αυτή η σπανιότητα είναι που το έκανε τόσο ξεχωριστό.

Δείτε τις εικόνες:

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης
Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας,
Επανεξελέγη πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΥΚΙ ο Σωτήρης Κούμας
Νέα κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη
Άκουσε τις ανησυχίες των βιομηχανιών Λεμεσού ο Παπαναστασίου-Μεγαλύτερα το κόστος ενέργειας και η γραφειοκρατία
Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία αιτήσεων για κρατική φοιτητική μέριμνα
Διαβεβαιώσεις ΔΕΑ για συνέχιση προσπαθειών για τους αγνοούμενους-Καμία πληροφορία για κρατούμενους στην Τουρκία
Από Σεπτέμβρη αρχίζει η κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για την ευθανασία-«Πρώιμη η συζήτηση»
Συνεχίζεται η απεργία μεταφορέων-Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα