Πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε νοσοκομείο βόρεια της ουκρανίας την ώρα των κρίσιμων συνομιλιών στο Ριάντ

Μαίνονται, με αμείωτο ρυθμό, οι επιθέσεις της Ρωσίας προς την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, παρά το γεγονός πως βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη κρίσιμες συνομιλίες στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με την αμερικανική πλευρά.

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στην πόλη Σούμι της βόρειας Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Σούμι, Volodymyr Artyukh, δημοσίευσε ένα βίντεο από το σημείο, όπου ισχυρίζεται ότι πολλά πολυκατοικίες και ένα σχολείο έχουν υποστεί ζημιές. Καθώς ακούγονται εκρήξεις στο βάθος, ο Artyukh λέει ότι οι μαθητές δεν τραυματίστηκαν επειδή βρίσκονταν σε καταφύγιο τη στιγμή της επίθεσης.

Άλλα βίντεο που δημοσίευσε η περιφερειακή διοίκηση δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και καπνό να βγαίνει από διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο Άρτεμ Κόμπζαρ, ο οποίος παρείχε νεότερη ενημέρωση, από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η επίθεση είχε στόχο κατοικημένες περιοχές και υποδομές, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων παίδων.

Σε εξέλιξη οι κρίσιμες συνομιλίες

Την ίδια ώρα, οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας με τους Ουκρανούς ομολόγους τους και ξεχωριστά με τους Ρώσους. Οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Στόχος της Ουάσιγκτον είναι να επιτευχθεί άμεση μερική κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στην Ουκρανία, ακολουθούμενη από συνολική ειρηνευτική συμφωνία.

Οι ΗΠΑ πιέζουν για ευρεία κατάπαυση του πυρός έως τις 20 Απριλίου, αν και πηγές ανέφεραν ότι το χρονοδιάγραμμα μπορεί να αλλάξει, δεδομένου του μεγάλου χάσματος που υπάρχει μεταξύ των θέσεων του Κιέβου και της Μόσχας.

«Αισθάνομαι ότι (ο Πούτιν) θέλει την ειρήνη» δήλωσε ο προσωπικός απεσταλμένος του προέδρου Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι θα δείτε στη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα κάποια πραγματική πρόοδο». Ωστόσο, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, μετρίασε τις προσδοκίες. «Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή αυτής της πορείας».

Πρόκειται για «τεχνικές» συζητήσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στον καλύτερο τρόπο προστασίας των ενεργειακών εγκαταστάσεων και των κρίσιμων υποδομών, διαμήνυσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμέροφ.

Ο Ουμέροφ χαρακτήρισε τις συνομιλίες «παραγωγικές» σε ανάρτησή του στο Χ και δήλωσε ότι εργάζονται για να κάνουν πραγματικότητα τον στόχο του Ζελένσκι να εξασφαλίσει «δίκαιη και διαρκή ειρήνη».

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη επιβίωσης στην πισίνα ουρανοξύστη από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ
Τα πάρτι «porta potty» και το μοντέλο από την Ουκρανία που βρέθηκε ετοιμοθάνατο στον δρόμο
Μαχαίρωσε πέντε άτομα σε πλατεία του Άμστερνταμ-Συνελήφθη με τη βοήθεια περαστικών (vid)
Το γράμμα Ιμάμογλου μέσα από τη φυλακή «Είμαι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και με συνέλαβαν»
Με drones ψάχνουν επιζώντες στα ερείπια, φόβοι για 10.000 νεκρούς από τον σεισμό στην Μιανμάρ-Συγκλονίζουν οι εικόνες
Τουλάχιστον 4 νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Ντνίπρο της Ουκρανίας
ΒΙΝΤΕΟ: Μωρό γεννήθηκε σε δρόμο στην Μπανγκόκ, μετά την εκκένωση νοσοκομείου λόγω του σεισμού
Καθηγήτρια έκανε όργια με ανήλικους στις ΗΠΑ-Καλούσε τους μαθητές στο σπίτι της και τους έδινε ναρκωτικά
Σε συλλαλητήριο στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης καλούν τον κόσμο Ιμάμογλου-CHP
Τρομακτικό βίντεο: Νερά από πισίνα σε ταράτσα που ξεχείλισε μετά τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ σαρώνει πεζούς στην Κίνα