Με 20 χρόνια φυλάκιση απειλούνται όσοι επιτέθηκαν σε αντιπροσωπείες Tesla-«Είναι εσωτερική τρομοκρατία»

Τρία άτομα που κατηγορούνται για την καταστροφή αυτοκινήτων και σταθμών φόρτισης της Tesla στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για «εσωτερική τρομοκρατία», ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας Παμ Μπόντι. Την μετατροπή της κατηγορίας σε τρομοκρατία για τέτοιου είδους επιθέσεις είχε προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ είχε μπει σε ένα Tesla Model S για να στηρίξει τον Έλον Μασκ.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε αντιπροσωπείες και συνεργεία της Tesla έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τελευταία στο Λας Βέγκας που είχε σαν αποτέλεσμα να καούν πολλά οχήματα.

«Οι ημέρες διάπραξης εγκλημάτων χωρίς συνέπειες έχουν τελειώσει», ανέφερε η Μπόντι σε ανακοίνωσή της. «Ας είναι αυτό μια προειδοποίηση: Εάν συμμετάσχετε σε αυτό το κύμα εσωτερικής τρομοκρατίας κατά των αντιπροσωπειών Tesla, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα σας στείλει πίσω από τα κάγκελα», πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις

Οι τρείς κατηγορούνται για επιθέσεις σε Κολοράντο, Όρεγκον και Νότια Καρολίνα με ισχυρά όπλα και εκρηκτικά για να καταστρέψουν ιδιοκτησίες της αυτοκινητοβιομηχανίας που ανήκει στον Έλον Μασκ.

Αναλυτικά, στο Όρεγκον ο 41χρονος Άνταμ Μάθιου Λάνσκι φέρεται να χρησιμοποίησε ένα τυφέκιο AR-15 ενώ εκτόξευε οκτώ μολότοφ σε μια αντιπροσωπεία τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα μήνα μετά πυροβόλησε ένα αυτοκίνητο Tesla την ίδια αντιπροσωπεία.

Στο Κολοράντο, η 40χρονη Λούσι Γκρέις Νέλσον αποπειράθηκε να πυρπολήσει Tesla σε αντιπροσωπεία ενώ έγραψε με σπρέι «ναζί αυτοκίνητα», πριν εκτοξεύσει μολότοφ. Αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 100.000 δολαρίων μία ημέρα μετά τη σύλληψή της τον Φεβρουάριο.

Ο 24χρονος Ντάνιελ Κλαρκ Πάουντερ, κατηγορείται για εμπρησμό αφού φέρεται να βανδάλισε σταθμούς φόρτισης Tesla γράφοντας με σπρέι «γ… τον Τραμπ» και «ζήτω η Ουκρανία», πριν τους βάλει φωτιά εκτοξεύοντας μολότοφ.

Ο καθένας αντιμετωπίζει ελάχιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε περίπτωση καταδίκης, αλλά οι κατηγορίες επισύρουν μέγιστη ποινή 20 ετών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θανατηφόρο τροχαίο του 27χρονου στην Ηλεία
Ολονύχτιες οι έρευνες για εντοπισμό του τουρίστα στην Πάφο-Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε το σκάφος
Μοναδικό θέαμα στην Εύβοια: Κοπάδι δελφινιών εμφανίστηκε στην Αιδηψό
Επιχείρηση εντοπισμού τουρίστα στην Πάφο-Πήγε σε παραλία στο Λατσί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του
Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ξέσπασε πυρκαγιά στο Φρέναρος-Επηρεάστηκαν υποστατικά και ένα όχημα
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά σε σπίτι στην Κλήρου
Ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια στην Εγνατία