Ένας 47χρονος κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε τουλάχιστον 17 γυναίκες στη Γαλλία παριστάνοντας τον υπνοθεραπευτή

Ένας 47χρονος άνδρας κατηγορείται ότι επί τουλάχιστον μία δεκαετία βίαζε γυναίκες, κυρίως στην Εξ-ον-Προβάνς και τη Μασσαλία, αφού προηγουμένως τις νάρκωνε εν αγνοία τους με ένα ισχυρό υπνωτικό.

Η Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κατηγορούμενος θα δικαστεί στο Κακουργιοδικείο της Μπους-ντι-Ρον.

Δεκαεπτά γυναίκες έχουν στραφεί εναντίον του 47χρονου, ο οποίος παρίστανε τον υπνοθεραπευτή και πρότεινε στα θύματά του να τους κάνει «θεραπεία» μέσω ύπνωσης. Του έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό με χορήγηση στα θύματά του κάποιας ουσίας με σκοπό «να αλλοιώσει την κρίση τους», για χορήγηση «βλαβερών ουσιών» και για την καταγραφή και μετάδοση εικόνων σεξουαλικής φύσης, χωρίς τη συγκατάθεση των προσώπων που εμφανίζονται σε αυτές.

Ο ύποπτος κρατείται από τον Μάρτιο του 2021. Τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται εκτυλίχθηκαν από το 2010 μέχρι το 2021.

Το 2019 μια νεαρή γυναίκα 24 ετών τον μήνυσε, εξηγώντας ότι τον γνώρισε σε μια νυχτερινή έξοδό της. Αφού συναντήθηκαν αρκετές φορές στη συνέχεια, πείστηκε να υποβληθεί σε ύπνωση. Ήπιε ένα ποτήρι κρασί που της προσέφερε ο ύποπτος, αισθάνθηκε ένα κύμα ζέστης και μετά ξύπνησε έχοντας μόνο θολές αναμνήσεις του τι συνέβη. Το DNA του υπόπτου εντοπίστηκε στα νύχια και στο εσώρουχό της. Ο ίδιος ομολόγησε ότι νάρκωσε πολλές γυναίκες με ένα ισχυρό υπνωτικό.

Η Μαριλού Διαμαντάρα, η δικηγόρος πέντε εκ των θυμάτων, είπε ότι πρόκειται για μια «υπόθεση πρωτοφανούς βίας», εξηγώντας ότι «δεν πρόκειται για τον βιαστή που συναντάμε βγαίνοντας από ένα νυχτερινό κέντρο».

«Υπάρχει ένας προπαρασκευαστικός μηχανισμός, συνταγογραφεί και αγοράζει φάρμακα, τα έχει μαζί του. Και, σε μια δεδομένη στιγμή, έχει δίπλα του όλα αυτά τα θύματα, τις φίλες τις οποίες φρόντιζε και για τις οποίες ήταν άτομο εμπιστοσύνης», σχολίασε.

Η υπόθεση αυτή θυμίζει τη συγκλονιστική περίπτωση της Ζιζέλ Πελικό. Το θέμα της «χημικής υποταγής», άγνωστο μέχρι πρότινος στο ευρύ κοινό, πήρε μεγάλες διαστάσεις με τη δίκη των βιαστών του Μαζάν, στα τέλη του 2024. Ο Ντομινίκ Πελικό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και προσκαλούσε άλλους, άγνωστους άνδρες να την βιάσουν.

Την Τετάρτη η εισαγγελία του Μονπελιέ ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε δίωξη σε έναν κηπουρό που φέρεται ότι βίασε και βιντεοσκόπησε 15 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ανήλικες, αφού τους χορήγησε ισχυρά ηρεμιστικά εν αγνοία τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Εντός δύο εβδομάδων η απόφαση Τραμπ για Ιράν-Δίνει περιθώριο στη διπλωματία, συνάντηση στην Ελβετία
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ αποσύρουν δεκάδες αεροσκάφη από βάση στο Κατάρ
LIVE: Νέα επίθεση του Ιράν στην Μπερ Σεβά με βαλλιστικό πύραυλο-Ζημιές σε κατοικίες, πέντε τραυματίες
O μοναδικός επιζών της Air India αποκαλύπτει πώς κατάφερε να βγει ζωντανός από το αεροπλάνο
Θρίλερ στη Ρώμη-Νεκρή 30χρονη και το βρέφος της, ο σύντροφός της συνελήφθη στην Σκιάθο
Ισόβια κάθειρξη σε Κινέζο φοιτητή που νάρκωσε και βίασε 10 γυναίκες στη Βρετανία
Εκτελέστηκε δημοσιογράφος στη Σαουδική Αραβία για εσχάτη προδοσία-Το «προφητικό» tweet του
Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις
Προειδοποιούν τη Χεζμπολάχ οι ΗΠΑ-«Θα ήταν πολύ κακή απόφαση να εμπλακείτε στον πόλεμο»