Κανένα νέο εύρημα την Πέμπτη στην έρευνα διάσωσης στο Κάβο Γκρέκο

Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες στη θάλασσα για εντοπισμό των ναυαγών, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν υπήρξαν νεότερα ευρήματα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΣΕΔ Λάρνακας, «η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, η οποία διεξάγεται από τις 17 Μαρτίου 2025, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο συνεχίζεται, χωρίς νεότερα ευρήματα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και απόψε».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την επίσημη θέση της Κυβέρνησης, η οποία αρνείται τις κατηγορίες για διενέργεια pushbacks, η Λιμενική & Ναυτική Αστυνομία, στο πλαίσιο περιπολίας και κατόπιν επιχείρησης υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΚΣΕΔ), διέσωσε δύο ναυαγούς και ανέσυρε 7 επτά σορούς. Κατά τις έρευνες, δεν εντοπίστηκε οποιαδήποτε βάρκα.

Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν η τοποθεσία όπου βρέθηκαν οι δύο ναυαγοί και οι επτά σοροί είναι και η τοποθεσία του ίδιου του ναυαγίου. Οι έρευνες ενώ, μέχρι στιγμής, υπάρχει απόκλιση στις μαρτυρίες των ναυαγών και των συγγενών τους για το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Νέα δεδομένα στην ΕΔΕΚ-Κατέθεσαν υποψηφιότητες για τη θέση αναπληρωτή προέδρου Σολομωνίδης και Χαννίδης
Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Πώς απαντά η ανάδοχος εταιρεία για τη γέφυρα στην Καλαβασό-«Καμιά αλλοίωση στο ύψος»
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Προκαλούν οι Τούρκοι μετά τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Να παροτρύνει την Ε/κ να αποδεχτεί τις πραγματικότητες»
Χρέωνε 100 ευρώ το κιλό για να φυλάει ναρκωτικά στην οικία του ο 35χρονος
Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά
Μοίρασαν τις ευθύνες και δεν ανέλαβαν καμία οι Γενικοί Διευθυντές-Έντονες αντιδράσεις μελών της Ερευνητικής
Στους 29 οι τραυματίες από την ανατροπή σχολικού λεωφορείου στα κατεχόμενα
Δεκαπετάχρονος κατήγγειλε ομοφοβική επίθεση-Τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν καθώς περπατούσε στη Λακατάμια