Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι Γάλλος φυλακισμένος στο Ιράν από το 2022 είναι πλέον ελεύθερος

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο Χ, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι ο Ολιβιέ Γκροντό, ένας Γάλλος φυλακισμένος στο Ιράν από το 2022, είναι πλέον ελεύθερος.

«Ο Ολιβιέ Γκροντό είναι ελεύθερος, στη Γαλλία, ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους!» έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, προσθέτοντας ότι συμμερίζεται "την τεράστια ευτυχία και ανακούφιση της οικογένειάς του".

Ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι θα πρέπει να απελευθερωθούν οι Σεσίλ Κολέρ και Ζακ Παρί, δύο άλλοι Γάλλοι κρατούμενοι στις φυλακές του Ιράν. «Όλες μου οι σκέψεις είναι μαζί τους και με τις οικογένειές τους αυτήν την ημέρα», είπε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ολιβιέ Γκροντό συνελήφθη στο Ιράν στις 12 Οκτωβρίου 2022, οπότε - όπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του - έκανε το γύρο του κόσμου. Είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση για «συνωμοσία κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας», όπως είχε δηλώσει η μητέρα του τον περασμένο Ιανουάριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θανατηφόρο τροχαίο του 27χρονου στην Ηλεία
Ολονύχτιες οι έρευνες για εντοπισμό του τουρίστα στην Πάφο-Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε το σκάφος
Μοναδικό θέαμα στην Εύβοια: Κοπάδι δελφινιών εμφανίστηκε στην Αιδηψό
Επιχείρηση εντοπισμού τουρίστα στην Πάφο-Πήγε σε παραλία στο Λατσί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του
Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ξέσπασε πυρκαγιά στο Φρέναρος-Επηρεάστηκαν υποστατικά και ένα όχημα
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά σε σπίτι στην Κλήρου
Ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια στην Εγνατία