Παρίσταναν τους γιατρούς και κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από πέντε χιλ. ευρώ και κοσμήματα

Η Αστυνομία συστήνει εκ νέου προσοχή στο κοινό, μετά από νέα καταγγελία πολίτη, στη Λεμεσό, για εξαπάτηση του από πρόσωπα που παριστάνουν τους ιατρούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν, από τον παραπονούμενο, χρηματικό ποσό ύψους πέραν των 5.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα, αφού τον έπεισαν ότι είχε τραυματιστεί συγγενικό του πρόσωπο και έπρεπε να καλυφθούν ιατρικά έξοδα.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι δράστες καλούν από απόκρυψη κλήσης και συνήθως ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή με την Αστυνομία.

Συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπογραμμίζεται πως τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση και στην κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών.

Καλείται δε το κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επεισοδιακή καταδίωξη 24χρονου μοτοσικλετιστή-Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με όχημα
Παρανάλωμα του πυρός όχημα στη Λακατάμια-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές
Έκλεψε τα κλειδιά από ξεκλείδωτο όχημα, εισήλθε σε οικία και τους λήστεψε-Άρπαξε μέχρι και ηλεκτρικό σκούτερ
Αχρησιμοποίητες τουλάχιστον 80 κλίνες λόγω έλλειψης νοσηλευτών-Προκαταρκτική συμφωνία ΟΚΥπΥ με συντεχνίες
Μετά τα κρούσματα ιλαράς στην Κύπρο αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί παιδιών-Ανησυχία για την κατάσταση στην ΕΕ
Οι λόγοι που μετατέθηκαν στην ΚΥΠ οι πέντε ΣΥΟΠ-«Δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε οικονομικά ή άλλα ωφελήματα»
Χαμένοι στις διαδικασίες για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Από το 2013 οι πρώτες αναφορές και 12χρόνια μετά ακόμη ψάχνουμε
Η σκυτάλη στους ισχυρούς-Ποιοι ζητούν συνάντηση κορυφής Τραμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Προαναγγέλλει αντίποινα το ψευδοκράτος για τις συλλήψεις σφετεριστών, βάζει μπροστά τον Ερντογάν-«Δεν θα μείνουμε απαθείς»
Κατηγορίες Τατάρ για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την ΚΔ-Επιμένει για λύση «δύο κρατών»