Βλέπει Μέτσολα και Κόστα ο Πρόεδρος στις Βρυξέλλες

Δείπνο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα έχει στις Βρυξέλλες στις 19:30 σήμερα τοπική ώρα (20:30 ώρα Κύπρου) ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μετέβη από τη Γενεύη στη βελγική πρωτεύουσα το βράδυ της Τρίτης, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στις 16:00 (17:00 ώρα Κύπρου), και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στις 17:30 (18:30 ώρα Κύπρου), όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ο κ. Γκουτέρες βρίσκεται στις Βρυξέλλες με αφορμή τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, στο πλαίσιο του οποίου θα παρακαθίσει σε γεύμα με τους ηγέτες των κρατών μελών γύρω στο μεσημέρι. Όπως έχει αναφέρει στην καθιερωμένη επιστολή πρόσκλησης προς τους 27 ηγέτες ο κ. Κόστα, στη συζήτηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα αγγίξουν θέματα πολυμέρειας και διεθνών σχέσεων, ειδικά σε σχέση με την προετοιμασία συνόδων των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον και την ανάπτυξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τρεις εξελίξεις που κρατά από την Πολυμερή ο ΠτΔ-Πέταξε το μπαλάκι στο Φιντάν για εξελίξεις
Μ. Χατζημανώλη: Κύπρος-Ελλάδα πορεύονται μαζί στον αγώνα για το Κυπριακό
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Τατάρ-«Καμία συμφωνία δεν είναι δυνατή χωρίς εγγύηση της Τουρκίας»
Πυροδοτεί το κλίμα παραμονή της μαύρης επετείου ο Τατάρ-«Ο πραγματικός κατακτητής της Κύπρου η Ελλάδα»
Παράνομη κάθοδος Ερντογάν στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής στην επέτειο της εισβολής
Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες για το Κυπριακό εξέφρασε ο Μακρόν-Το ευχαριστώ του ΠτΔ
Καλωσόρισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό η Τζούλι Ντέιβις-«Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος»
Στα σκαριά σχέδιο δράσης για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας-Τα προγράμματα έρευνας και τα πλάνα ΥΠΑΜ
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»
Το «προεκλογικό» τουρ του Τατάρ στη Νέα Υόρκη και τα ερωτήματα για το μέλλον του Κυπριακού