Προβλήματα σε σχολεία της Λάρνακας-Ζητούν λήψη μέτρων

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά σχολεία πόλης και επαρχίας Λάρνακας, όπως η έλλειψη συντήρησης των κτιρίων, ο υπερπληθυσμός και η παραβατικότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως τα δημοτικά σχολεία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και των Σχολικών Εφοριών.

Προστίθεται ότι «στα σχολεία υπάρχουν πολλά προβλήματα που αφορούν κτίρια στα οποία η έλλειψη συντήρησης θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών. Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι και ο υπερπληθυσμός σε συγκεκριμένα σχολεία και η αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει άμεσες λύσεις λόγω έλλειψης κονδυλίων», σημειώνεται.

Επίσης, προστίθεται, «η ανάγκη για σταθερή και έγκαιρη χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών, δεδομένου ότι η Λάρνακα έχει να λάβει τη χορηγία εδώ και τρία χρόνια» είναι ακόμα ένα ζήτημα, ενώ μεγάλο θέμα αποτελεί και «η συζήτηση γύρω από την εγκατάσταση και συντήρηση κλιματιστικών, καθώς και οι ενέργειες που έχουν γίνει από τη σχολική εφορεία, το Υπουργείο και την ΑΗΚ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μεγάλο ζήτημα αποτελεί και η παραβατικότητα στα σχολεία". Συναφώς γίνεται αναφορά στο ζήτημα των καμερών ασφαλείας και των ζημιών που προκλήθηκαν πρόσφατα σε αρκετές σχολικές μονάδες. Ένα άλλο θέμα είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ολοήμερα σχολεία, όπως η υποστελέχωση και η υπολειτουργία, προστίθεται.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι «υπάρχει επίσης και η ανάγκη δημιουργίας τάξεων υποδοχής για αλλοδαπούς μαθητές, ώστε να ενσωματωθούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα, θα τον προσκαλέσουμε στην Κύπρο
A Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενίσχυση της αθλητικής παιδείας και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας
Ζήτησε να μην προστεθούν αυξήσεις στο ρεύμα ο Χριστοδουλίδης-Ενέργειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Ακριβό ρεύμα στην Κύπρο χωρίς προοπτική μείωσης-Μονόδρομος τα φωτοβολταϊκά
Παραμένει στην ατμόσφαιρα η σκόνη-Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Κόβουν το «απροσδιόριστο φύλο» από το Tax For All-«Σε 20 περιπτώσεις δεν το δεχθήκαμε, χρησιμοποιήσαμε την ταυτότητα»
Νομοθετική ανάσα για τις εργαζόμενες μητέρες-Θετικά τα μηνύματα αλλά οι ανισότητες παραμένουν
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»