Δύο χρόνια μετά συνέλαβαν 50χρονο για υπόθεση ναρκωτικών-Καταδικάστηκαν για την ίδια υπόθεση δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 50 ετών, προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εντοπισμού και κατάσχεσης πέραν των τεσσάρων κιλών ναρκωτικών, στις 25 Μαρτίου, 2023 στη Λάρνακα.

Ο 50χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι με δικαστικό ένταλμα σύλληψης, μετά την παράδοση του από τις Βρετανικές Βάσεις, στην Αστυνομία Κύπρου. Μαζί με τον ύποπτο, παραδόθηκαν επίσης στην Αστυνομία, το χρηματικό ποσό των 128.150 ευρώ, 442 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και άλλα τεκμήρια.

Ο 50χρονος οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και τέθηκε υπό επταήμερη κράτηση.

Για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί στις 14 Νοεμβρίου, 2024, από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, δύο πρόσωπα ηλικίας 39 ετών και 28 ετών, σε ποινές φυλάκισης οκτώ και εννέα ετών, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε σήμερα δύο πρόσωπα ηλικίας 38 ετών και 27 ετών, σε ποινές φυλάκισης οκτώ (8) και εννέα (9) χρόνων αντίστοιχα, για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών.

Η υπόθεση προέκυψε μετά από έρευνα που διενήργησε η Υ.ΚΑ.Ν στην οικία του πρώτου κατηγορούμενου την 25/3/2023 στην Λάρνακα όπου εντοπίστηκαν 1,5 κιλό ρητίνης Κάνναβης και 1,700 γραμμάρια Κάνναβης.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος συνδέθηκε στην υπόθεση με επιστημονική μαρτυρία με τα τεκμήρια καθώς και επίσης με άλλες περιστατικές μαρτυρίες.

Ο 27χρονος κατηγορούμενος βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες και παράλληλα ενεργοποιήθηκε ποινή φυλάκισης 333 ημερών που είχε ανασταλεί στο παρελθόν και αφορούσε ίδιας φύσης αδικημάτων κατά παράβαση του Περί Ναρκωτικών και Ψυχοτρόπων Ουσιών Νόμο.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας) διερευνά την υπόθεση.

Δειτε Επισης

Παρανάλωμα του πυρός όχημα στον Αστρομερίτη-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τα αίτια
Χειροπέδες σε 19χρονο για την υπόθεση πυροβολισμών κατά 18χρονου στη Λεμεσό
Ώρες αγωνίας για την 18χρονη Μαρίνα-Έφυγε από τη Λεμεσό για να μεταβεί στη Λευκωσία και χάθηκαν τα ίχνη της
Μετέωρο το νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα-Ερωτήματα, παραδοξότητες και πρακτικές δυσκολίες
Αύξηση στις ανιχνεύσεις MDMA, κοκαΐνης και αμφεταμίνης σε σύγκριση με το 2023
Ακυρώθηκε από το Ανώτατο το ένταλμα σύλληψης αστυνομικού για ναρκωτικά-Κάνει λόγο για παράνομη έρευνα η υπεράσπιση
Με κοινό ανακοινωθέν διαψεύδουν τα εμπλεκόμενα Υπουργείο τα pushback-«Σύγχυση περιστατικών»
Ολισθηροί και με περιορισμένη ορατότητα οι δρόμοι από Πλάτρες προς Τρόοδος
Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Λευκωσίας την Πέμπτη για ολονύκτιες εργασίες
Δυσοίωνο το μέλλον του Νομοσχεδίου για τα κεκλεισμένων-Κόκκινη από ΚΟΠ και ομάδες, προειδοποίησαν για ΟΥΕΦΑ