ΓΓ ΑΚΕΛ για διευρυμένη: Θετικό ότι η διαδικασία κρατήθηκε ζωντανή

Θετικό ότι η διαδικασία κρατήθηκε ζωντανή, στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αναφέρει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του ο Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι, «είναι θετικό το γεγονός ότι η διαδικασία κρατήθηκε ζωντανή. Ο στόχος συνεχίζει να είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίτευξη συνολικής λύσης».

Επεσήμανε ότι «ενόψει των όσων αποφασίστηκαν και ειδικά ενόψει της επόμενης συνάντησης τον Ιούλιο χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία από μέρους της πλευράς μας».

Παράλληλα ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι «θα πρέπει να κτίσουμε πάνω στη θέση ότι επιδιώκουμε συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν διαφυλάσσοντας όλες τις συγκλίσεις και εκφράζοντας χωρίς αμφισημίες την ετοιμότητά μας για διαπραγμάτευση των εκκρεμούντων ζητημάτων που περιλαμβάνονται στο Πλαίσιο Γκουτέρες».

Επιδιώκουμε λύση που να τερματίζει την τουρκική κατοχή και επανενώνει τον τόπο και τον λαό μας στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, αναφέρει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται για λύση καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

Δειτε Επισης

Τρίλιζα στην στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών για το Κυπριακό-Εκτεταμένες συζητήσεις με ΠτΔ και Γκουτέρες
Για αναζωογόνηση στο Κυπριακό μίλησε o Γεραπετρίτης-«Η καλύτερη είδηση που ακούσαμε τα τελευταία 8 χρόνια»
Η απάντηση του ΔΗΣΥ στο ΕΛΑΜ-«Επιλέγει να διακινεί ψεύδη σε μια προσπάθεια να μας πλήξει»
Για «διπλωματική επιτυχία» της τ/κ πλευράς στη Γενεύη κάνει λόγο σύμβουλος του Τατάρ
Η ανάγνωση του ΕΛΑΜ για την άτυπη πενταμερή-Καταγγέλλουν Αννίτα πως ζήτησε αποδοχή θετικής ψήφου των Τ/κ
Οι Αντιπρόσωποι των Θρησκευτικών Ομάδων της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Θετικός για διορισμό Ολγκίν ο Τατάρ-Δείχνει Γκουτέρες ως εισηγητή για άνοιγμα τεσσάρων οδοφραγμάτων
Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ
Βλέπει Μέτσολα και Κόστα ο Πρόεδρος στις Βρυξέλλες
Η διαφορετική ανάγνωση της άτυπης συνάντησης-«Ουδέτερο αποτέλεσμα το οποίο δίνει ανάσα στη διαδικασία»