ΓΓ ΑΚΕΛ για διευρυμένη: Θετικό ότι η διαδικασία κρατήθηκε ζωντανή

Θετικό ότι η διαδικασία κρατήθηκε ζωντανή, στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αναφέρει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του ο Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι, «είναι θετικό το γεγονός ότι η διαδικασία κρατήθηκε ζωντανή. Ο στόχος συνεχίζει να είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίτευξη συνολικής λύσης».

Επεσήμανε ότι «ενόψει των όσων αποφασίστηκαν και ειδικά ενόψει της επόμενης συνάντησης τον Ιούλιο χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία από μέρους της πλευράς μας».

Παράλληλα ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι «θα πρέπει να κτίσουμε πάνω στη θέση ότι επιδιώκουμε συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν διαφυλάσσοντας όλες τις συγκλίσεις και εκφράζοντας χωρίς αμφισημίες την ετοιμότητά μας για διαπραγμάτευση των εκκρεμούντων ζητημάτων που περιλαμβάνονται στο Πλαίσιο Γκουτέρες».

Επιδιώκουμε λύση που να τερματίζει την τουρκική κατοχή και επανενώνει τον τόπο και τον λαό μας στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, αναφέρει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται για λύση καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

Δειτε Επισης

Καταδικάζει τα επεισόδια στις λαμπρατζιές ο Κάρογιαν-«Ανακλούν ελλείμματα στην κοινωνική συνοχή και το αξιακό σύστημα»
Ζήτημα ημερών ο διορισμός της προσωπικής απεσταλμένης-Απαντά στον Ερντογάν η Κυβέρνηση
Εικοσιένα χρόνια από το δημοψήφισμα του 2004 και την απόρριψη του σχεδίου Ανάν
Αναθεώρηση εισοδηματικών κριτηρίων για στεγαστικά σχέδια και «brain gain» ενώπιον Υπουργικού
Πάει Βελιγράδι και Ποντγκόριτσα ο Χριστοδουλίδης ενόψει την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Το μυστήριο με τον διορισμό Ολγκίν, τα μηνύματα υποτέλειας Ερντογάν στους Τ/κ και οι νέες προκλήσεις
Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η πλήρη ένταξη της Κύπρου στο χώρο Σένγκεν
Με αφαλατώσεις από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αντιμετωπίσει η Κύπρος το υδατικό
Πυρά Ερχίουρμαν σε Τατάρ για το Κυπριακό-«Πρώτη φορά δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις για συνολική επίλυση
Διαβεβαιώσεις Πάλμα για την ασφάλεια και σταθερότητα στο λαό-«Προβαίνουμε σε όλες τις δέουσες ενέργειες»