Από πνιγμό επήλθε ο θάνατος των τεσσάρων θυμάτων από το ναυάγιο-Συνεχίζονται την Τετάρτη οι νεκροτομές

Την ώρα που οι αρμόδιες Υπηρεσίες δίνουν μάχη με τον χρόνο, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν αγνοούμενα πρόσωπα από το ναυάγιο ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, με τις ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων να είναι ελάχιστες, διενεργήθηκαν οι νεκροτομές των πρώτων τεσσάρων προσώπων από τα επτά που ανασύρθηκαν νεκρά από τη θάλασσα.

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε από την επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου, κατέδειξε ότι ο θάνατος των τεσσάρων εκ των επτά προσώπων, επήλθε από πνιγμό εντός ύδατος. Οι νεκροτομές των άλλων τριών θυμάτων θα διενεργηθούν το πρωί της Τετάρτης.

Παράλληλα, η Αστυνομία, μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, λαμβάνει καταθέσεις από τους δύο επιζώντες, οι οποίες αναμένεται να ρίξουν φως στα γεγονότα, αλλά και στις συνθήκες που οδήγησαν στο ναυάγιο.
Επιπλέον, στο κάδρο των ερευνών της Αστυνομίας μπαίνουν και τα σακίδια που είχαν μαζί τους τα επτά πρόσωπα που ανασύρθηκαν νεκρά, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους.

Για την ώρα, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στη μοιραία βάρκα, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αφού υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις που αναφέρουν από 20 μέχρι 25 πρόσωπα, ενώ ακόμη δεν έχει κλειδώσει το επικρατέστερο σενάριο, που αναφέρει ότι στη βάρκα επέβαιναν μόνο άνδρες από τη Συρία, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

Πάντως, σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «η πληροφορία που δόθηκε από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) στο ΚΣΕΔ, δόθηκε την Κυριακή 16 Μαρτίου». Πρόσθεσε ότι «αμέσως μετά τη λήψη της πληροφορίας, μετέβησαν στη περιοχή σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας, χωρίς όμως να εντοπίσουν οτιδήποτε». «Συγκεκριμένα, τα σκάφη έκαναν έλεγχο σε περιοχή 1.200 τετραγωνικών μέτρων και δεν εντοπίστηκε τίποτα», είπε και πρόσθεσε πως «χθες, κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας, εντοπίστηκε ο ένας επιζών και στη συνέχεια και ο δεύτερος».

Όπως είπε ο Βασίλης Πάλμας, «οι περιπολίες που γίνονται στη θάλασσα είναι ρουτίνας, δηλαδή είτε υπάρχουν πληροφορίες είτε όχι, είτε υπάρχει είτε όχι έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή, τα σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς βγαίνουν στη θάλασσα κάνοντας ουσιαστικά άσκηση».
Σημείωσε ακόμα ότι «είναι τακτική και συνηθισμένη η συγκεκριμένη έξοδος από σκάφη είτε του Λιμενικού είτε της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα διεθνή χωρικά ύδατα».

Σε άλλη ερώτηση, ο Υπουργός Άμυνας απάντησε πως «λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όλες οι πληροφορίες που παίρνουμε, είτε από ΜΚΟ είτε από άλλες πηγές».

«Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή, είτε αφορά τη Συρία, το Λίβανο, είτε άλλες πληροφορίες που λαμβάνουμε και πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από μέρους της Δημοκρατίας», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Σύροι διώκονταν επί καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ
Η Ρωσία έριξε βαλλιστικούς πυραύλους στο λιμάνι της Οδησσού-Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
ΒΙΝΤΕΟ: Σε διαθεσιμότητα στρατιωτικός stalker που είχε γίνει εφιάλτης σε δύο γυναίκες στην Ελλάδα
Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα του γιου του επιχειρηματία ο Ivan Greko και οι άλλοι απαγωγείς
«Θα παίξουμε με τον δικό μου τρόπο»-Πού ποντάρει ο Τραμπ με τους δασμούς 50% στην ΕΕ
Σπέρμα δότη με σπάνια γενετική μετάλλαξη κατέληξε σε 67 παιδιά στην Ευρώπη-10 διαγνώστηκαν με καρκίνο
Σκάνδαλα κλονίζουν το πριγκιπάτο-Πρώην έμπιστος του Αλβέρτου βγάζει μυστικά στη φόρα
Συνάντηση Ερντογάν με τον πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα
Σαμποτάζ η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη των Καννών
Όποιος μπήκε μέσα στο σπίτι ήταν γνωστός της λέει γειτόνισσα της 48χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Νέα Χαλκηδόνα