Νέα ανατροπή στην δίκη για Al Jazeera-Αναστολή κατηγοριών εναντίον Αντωνίου, αποσύρθηκαν δύο βασικοί μάρτυρες

Αναστολή των κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο Αντώνης Αντωνίου, εκ των κατηγορούμενων στην υπόθεση πολιτογραφήσεων που σχετίζεται με το δημοσίευμα του Αλ Τζαζίρα, αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας με αποτέλεσμα την απαλλαγή του. 

Ο μάρτυρας κατηγορίας Άντονι Κέι, ο οποίος αναμενόταν να καταθέσει στην υπόθεση, αρνείται να καταθέσει, όπως ανέφερε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, κάνοντας επίσης λόγο για «επηρεασμό του μάρτυρα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Χάρις Καραολίδου, ο κ. Κέι δήλωσε γραπτώς στην Κατηγορούσα Αρχή ότι δεν είδε και δεν γνωρίζει να έγινε κάποιο αδίκημα που σχετίζεται με τους κατηγορούμενους, σε αντίθεση με τις καταθέσεις του στην Αστυνομία. 

Ως εκ τούτου, και καθώς οι κατηγορίες 4 και 5 του κατηγορητήριου βασίζονταν στις μαρτυρίες του Άντονι Κέι και της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα Σάρα Γέο, η οποία επίσης δεν ήταν πρόθυμη να καταθέσει, η κ. Καραολίδου είπε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει αναστολή των κατηγοριών 4 και 5.

Ως εκ τούτου, ο κατηγορούμενος 3, Αντώνης Αντωνίου, ο οποίος κατηγορούταν μόνο για αυτές τις δύο κατηγορίες, απαλλάσσεται από το κατηγορητήριο.

Δειτε Επισης

Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν κρατούμενο στις Κεντρικές Φυλακές-Είχε προηγηθεί θέμα με δημοσίευση βίντεο
Νεαροί έριξαν κροτίδες κατά Αστυνομικών στην Πάφο-Χειροπέδες σε 16χρονο
Οργίλη αντίδραση πατήρ Νεκτάριου για την επαναλειτουργία της Μονής-«Έχουμε μια οργανωμένη συγκάλυψη»
Διάσειση και ελαφρά τραύματα υπέστη ο 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά το τροχαίο στη Λεμεσό
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά σύγκρουση με όχημα ανήμερα του Πάσχα
Εξετάζονται οι μαρτυρίες για την τραγωδία με θύμα τον Ντάνιελ-Προσπαθούσαν να καρφώσουν τον πάσσαλο στο χώμα
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα βίντεο για την επίθεση κατά αστυνομικών στη Λάρνακα-Είχαν κληθεί ενισχύσεις
Άγρια συμπλοκή 50 προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας-Κρατούσαν σιδερολοστούς
Ήρθε Πάσχα, κατέβηκαν Ακάκι οι εκδρομείς-Πυκνή τροχαία κίνηση στην περιοχή
Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα