Συνεχίζονται οι συναντήσεις ΥΠΕΣ με κοινότητες για «δρομολόγηση λύσεων»

Με συναντήσεις στην Επαρχία Λάρνακας συνεχίζεται σήμερα ο τέταρτος κύκλος περιφερειακών συσκέψεων που πραγματοποιεί ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι "πρόκειται για μια πρωτοβουλία που καθιερώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τις Κοινότητες και τη δρομολόγηση λύσεων".

Σε δηλώσεις προσερχόμενος στην περιφερειακή σύσκεψη με Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πυργών, ο κ. Ιωάννου είπε πως «στόχος των συσκέψεων, είναι να δούμε την πρόοδο όλων των ζητημάτων που είχαν τεθεί την προηγούμενη φορά, τι έχει επιλυθεί και τι όχι και πώς μπορούν να δρομολογηθούν λύσεις, εκεί και όπου υπάρχουν προβλήματα».

Επίσης συνέχισε ότι στόχος είναι «να γίνει καταγραφή επιπλέον ζητημάτων, εάν υπάρχουν, από τις Κοινότητες, ούτως ώστε να δρομολογηθεί η επίλυσή τους. Είναι κάτι που κάνουμε κάθε έξι μήνες, ούτως ώστε να μπορούμε να επιλύουμε προβλήματα των Κοινοτήτων και να καταγράφονται νέα ζητήματα» είπε.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον τα προβλήματα είναι κοινά σε όλες τις Κοινότητες, ο Υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως τα ζητήματα ομαδοποιούνται, ενώ υπάρχουν και επιμέρους ζητήματα σε κάποιες Κοινότητες και σημείωσε πως «αφορούν είτε εγγραφή δρόμων, είτε καθυστέρηση στην εκτέλεση πολεοδομικών έργων, είτε αιτήματα για οικονομική βοήθεια».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν εκκρεμότητες ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Υπουργικού Συμβουλίου για αποφάσεις, ο κ. Ιωάννου διευκρίνισε πως «οι περιφερειακές συσκέψεις αφορούν αποκλειστικά τα ζητήματα που απασχολούν τις Κοινότητες. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται παρουσία Λειτουργών των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Τμημάτων Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και Πολεοδομίας και Οικήσεως, έτσι ώστε να επιλύονται τα ζητήματα που αναφύονται» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελίες Φαίδωνα για άθλιες συνθήκες διαμονής μεταναστών-Πώς απαντά το Υφ. Πρόνοιας
Η ενημέρωση του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνιών για την υποχρεωτική ταυτοποίηση προπληρωμένων SIM
Υπ. Άμυνας: Επιτακτική ανάγκη να τεθεί η ενίσχυση αμυντικών δυνατοτήτων ως ύψιστη προτεραιότητα
Αποκαταστάθηκε βλάβη σε αγωγό υδροδότησης στη Λεμεσό
Ολοκληρώνεται η διοικητική έρευνα για τον θάνατο του 33χρονου μεταμοσχευμένου-«Κανονικά πρέπει να το έχουμε μέχρι αύριο»
Χ. Παρπαρίνου: Η φωνή τους ακούγεται δυνατά στο εξωτερικό, αλλά αγνοείται στο σπίτι τους
Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ από τ/κ σύνδεσμο που ζητά αναγνώριση ψευδοκράτους
Απαντά στην Ελεγκτική το Τμήμα Δασών-«Τα δύο έργα εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς»
Ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό με νέα νομοθεσία για πισίνες
Στις 22 Ιουλίου τα αποτελέσματα για ΑΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας