«Ξυρίστηκε» η κατηγορία με τις €196.000,00 στην δίκη των μοναχών-Τελικά... 63 οι χιλιάδες για παράνομη περιουσία

Την τροποποίηση της μίας, εκ των 24 κατηγοριών, που βαραίνουν τους δύο πρώην Αρχιμανδρίτες, Νεκτάριο και Πορφύριο, σε σχέση με την υπόθεση που αφορά στην οικονομική πτυχή του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ και συγκεκριμένα την μείωση κατά 133 χιλιάδες ευρώ, ποσού στην κατηγορία για παράνομη κατοχή περιουσίας, ενέκρινε τη Δευτέρα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, μετά από αίτημα της κατηγορούσας Αρχής.

Εξάλλου, το δικαστήριο ενέκρινε επίσης την αναστολή της κατηγορίας, που αφορά στην κλοπή από αντιπρόσωπο (κατηγορία 5), η οποία αφορούσε τον μοναχό Νεκτάριο, μετά από αίτημα της υπεράσπισης.

Επιπλέον, κατόπιν αιτήματος της κατηγορούσας Αρχής προστέθηκε επί του κατηγορητηρίου ακόμα μια κατηγορία με τον αριθμό 25, που αφορά στην κλοπή από αντιπρόσωπο.

Μείον 133 χιλιάδες ευρώ το νέο κατηγορητήριο Νεκτάριου και Πορφύριου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα αναβολή στη δίκη για τη μονή Αββακούμ-Ζήτησε περαιτέρω χρόνο η υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων

Οι δύο μοναχοί παρουσιάστηκαν εκ νέου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, όπου η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Έλενα Σοφοκλέους, αιτήθηκε τροποποίηση της κατηγορίας 16, που αφορά στην παράνομη κατοχή περιουσίας 196 χιλιάδων ευρώ, με τη νέα κατηγορία να αλλάζει το ποσό από €196.000,00 ευρώ σε €63.568,82 ευρώ.

Σε δηλώσεις του, μετά τη διαδικασία, ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Ευστάθιος Ευσταθίου, ανέφερε ότι κατόπιν του αιτήματος που υπέβαλαν «η κατηγορούσα Αρχή σήμερα προέβη σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου και αναστολή του σοβαρότερου αδικήματος, που συμπεριλαμβανόταν στο κατηγορητήριο».

«Οι εντολείς μας είναι αθώοι», λέει ο Ευσταθίου

Σημείωσε ότι «κατόπιν της τροποποίησης εξακολουθούμε να δηλώνουμε ότι εντολείς μας είναι αθώοι και αυτό είναι που θα αποδειχθεί στην ακρόαση της παρούσας υπόθεσης».

Το δικαστήριο επαναόρισε την διαδικασία, ώστε να απαντήσουν οι κατηγορούμενοι στις εναντίον τους κατηγορίες, στις 10 Απριλίου, στις 09:00.

Το δικαστήριο διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι παραμείνουν ελεύθεροι με τους ίδιους όρους.

Οι δύο κατηγορούμενοι μοναχοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που αφορούν -μεταξύ άλλων- συνωμοσία προς καταδολίευση, διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή περιουσίας πέραν των 63 χιλιάδων ευρώ, κλοπή από αντιπρόσωπο, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστογράφου, κλοπή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ψευδή φορολογική δήλωση και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σήκωσε το γάντι το ΥΠΕΣ για το «ΚτίΖΩ»-«Η καθυστέρηση οφείλεται σε νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται»
Εργαζόμενοι εντόπισαν βλήμα σε οικοδομή στην Πάφο-Καταστράφηκε από ελεγχόμενη έκρηξη
Η διαφορετική ανάγνωση της άτυπης συνάντησης-«Ουδέτερο αποτέλεσμα το οποίο δίνει ανάσα στη διαδικασία»
Θλίψη στον ΔΗΣΥ-Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Ευάγγελος Σαμμούτας
Πραγματοποιήθηκε η άσκηση πτητικών μέσω αεροπυρόσβεσης-Παραλήφθηκαν δύο αεροσκάφη από την Ιορδανία
Βλέπει πραξικόπημα για τη σύλληψή Ιμάμογλου η αντιπολίτευση-Με απαγόρευση συγκεντρώσεων απαντά ο Ερντογάν
Κρούσμα ιλαράς σε βρέφος-Σταθερή η κατάσταση της υγείας του
Δύο χρόνια μετά συνέλαβαν 50χρονο για υπόθεση ναρκωτικών-Καταδικάστηκαν για την ίδια υπόθεση δύο πρόσωπα
Ο διορισμός προσωπικού απεσταλμένου καθορίζει τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-«Χθες ήταν η απαρχή»
Εμπρησμός σε όχημα 49χρονου τα ξημερώματα στη Λεμεσό-Καταστράφηκε ολοσχερώς