Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν πως θα θεωρείται υπεύθυνο για νέες επιθέσεις των Χούθι

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ιράν θα καταστεί υπεύθυνο και θα βρεθεί μπροστά σε «ολέθριες» συνέπειες για οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης.

«Κάθε πυροβολισμός από τους Χούθι θα θεωρείται, από εδώ και στο εξής, ως πυροβολισμός από τα όπλα και την ηγεσία του Ιράν, και το Ιράν θα θεωρηθεί υπεύθυνο και θα υποστεί τις συνέπειες, και αυτές οι συνέπειες θα είναι ολέθριες!», έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο Truth Social.

Ο Τραμπ διέταξε το Σάββατο να εξαπολυθούν μαζικά αεροπορικά πλήγματα σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης, ανάμεσά τους αυτή που περιβάλλει τη Σανάα, όπως και στη Σαάντα, οχυρό των Χούθι στον απώτερο βορρά της εμπόλεμης χώρας.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν σιίτες αντάρτες ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν την Κυριακή κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα και δήλωσαν ότι θα πλήττουν τα αμερικανικά εμπορικά πλοία σε απάντηση των αμερικανικών επιθέσεων κατά τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, σκοτώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη των ανταρτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νεκρός ο Επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας-Ξεπέρασαν τα 400 τα θύματα της Ισραηλινής επιδρομής
Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο στη Β.Μακεδονία
Ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της Συρίας
Στους 354 οι νεκροί Παλαιστίνιοι-Γιατί το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων στη Γάζα
Επτά νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους στην Ονδούρα
ΒΙΝΤΕΟ: Τέλος στην εκεχειρία στη Γάζα, στους 235 οι νεκροί-«Υπογράψατε τη θανατική καταδίκη των ομήρων»
Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν πως θα θεωρείται υπεύθυνο για νέες επιθέσεις των Χούθι
Απελάσεις εξπρές από τον Τραμπ-Έστειλε σε φυλακή 250 μέλη βενεζουελάνικου καρτέλ ναρκωτικών
Συγκλονίζουν οι Αλαουίτες για τις εκτεταμένες σφαγές από τζιχαντιστές στη Συρία-«Αυτό είναι εθνοκάθαρση»
Έξαρση της φονικής γρίπης των πτηνών H7N9 σε φάρμα πουλερικών στις ΗΠΑ