Τεράστια επιχείρηση για το ναυάγιο ανοικτά του Κάβο Γκρέκο-Ανασύρθηκαν τρεις νεκροί, έρευνες για αγνοούμενους

Υγρός τάφος για τουλάχιστον τρία πρόσωπα, η θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, όπου εντοπίστηκε βυθισμένη βάρκα, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να τίθενται σε κόκκινο συναγερμό, για την διάσωση άλλων προσώπων.

Μετά τoν εντοπισμό της βυθισμένης βάρκας, περίπου 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά από τις κυπριακές ακτές, στο σημείο άρχισαν έρευνες από διασώστες, οι οποίοι ανέσυραν τρεις σορούς, ενώ έγινε κατορθωτό να διασώσουν μέχρι στιγμής άλλα δύο πρόσωπα, η ζωή των οποίων βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.

Επίσης, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, στο σκάφος φαίνεται να επέβαιναν αρκετά πρόσωπα, πάνω από 20, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση για εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων προσώπων.

Ήδη τα δύο πρόσωπα που διασώθηκαν, έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου, ενώ όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την διαχείριση της κατάστασης.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο Τεύκρος, το οποίο προνοεί μεταξύ άλλων την συνδρομή ελικόπτερου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται τα ασθενοφόρα και τα νοσοκομεία. Η επιχείρηση συντονίζεται από το ΚΣΕΔ.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις μέχρι τώρα εξετάσεις, η βάρκα με τους μετανάστες από την Συρία ξεκίνησε από τον Λίβανο, εξού και οι Κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τις αρχές του Λιβάνου.

Η ανακοίνωση του ΚΣΕΔ

Σε ανακοίνωση του το ΚΣΕΔ Λάρνακας αναφέρει ότι «από τις 17 Μαρτίου 2025 και ώρα 13:00, εκτελεί επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης για εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων ένεκα ανατροπής βάρκας μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 30ΝΜ νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο εντός της Περιοχής Ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (FIR Λευκωσίας) και εκτός χωρικών υδάτων. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ και συμμετέχουν σε αυτή 1 Πολεμικό Πλοίο, 1 Ελικόπτερο και 1 Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος του ΓΕΕΦ, 4 Σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, 1 Ελικόπτερο της Αστυνομίας, νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ και προσωπικό της Αστυνομίας Κύπρου».

*Το κείμενο ανανεώνεται

Δειτε Επισης

Νέες αναπροσαρμογές στην Αστυνομία με νέες μεταθέσεις-Ανταλλαγές θέσεων σε τέσσερις ημέρες
Καταγγέλλει τρία pushback σκαφών από τη Συρία η Υπάτη Αρμοστεία-«Απαγορεύεται η συμπεριφορά που ενέχει κίνδυνο»
Με μηνιγγίτιδα και βρέφος έξι μηνών στην Πάφο-Δεύτερο κρούσμα σε λίγες μέρες
ΑΚΕΛ, Οικολόγοι και Volt ζητούν διερεύνηση για τις συνθήκες της τραγωδίας ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
Επιβεβαιώνει ο Πάλμας, ενήμερο το ΚΣΕΔ από την Κυριακή για την βάρκα-«Δεν είχε εντοπιστεί οτιδήποτε»
«Ξυρίστηκε» η κατηγορία με τις €196.000,00 στην δίκη των μοναχών-Τελικά... 63 οι χιλιάδες για παράνομη περιουσία
ΒΙΝΤΕΟ: Τρομακτικό ατύχημα σε ράλι στην Πάφο-Όχημα προσέκρουσε σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές
Αναβολή στην υπόθεση Δημητριάδη και άλλων εννέα-Ζήτησε επιπρόσθετο μαρτυρικό υλικό η υπεράσπιση
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η διάσωση επιζώντα από το ναυάγιο-Τιτάνιες προσπάθειες για εντοπισμό αγνοουμένων
LIVE: Οι πρώτες εικόνες από την Ολομέλεια της Πενταμερούς στη Γενεύη