Καταγγελίες από Κόμμα για τα Ζώα για χώρους εκπαίδευσης σκύλων-«Δεκατρείς περιοχές είναι στο δίκτυο Natura»

Δεκατρείς από τις 33 περιοχές, όπου θα επιτρέπεται η εκπαίδευση σκύλων εμπίπτουν σε περιοχές Νατούρα 2000 αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου κάνοντας παράλληλα λόγο για "11 σχεδόν παραβιάσεις" στο διάταγμα της Υπηρεσίας Θήρας, και καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τα "διατάγματα που επιτρέπουν την άσκηση και εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων δεν έχουν υποβληθεί σε ειδική οικολογική αξιολόγηση, επηρεάζονται οι ειδικές ζώνες διατήρησης (ΕΖΔ) για την προστασία των φυσικών οικοτόπων", και πως υπάρχει "παραβίαση της οδηγίας για την διατήρηση των άγριων πτηνών, του Μεσογειακού Προγράμματος του ΟΗΕ για το περιβάλλον και της Σύμβασης της Βέρνης για τη διατήρηση της Άγριας Ζωής και των Φυσικών Οικοτόπων".

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου απευθύνει έκκληση προς το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Επίτροπο Περιβάλλοντος όπως τοποθετηθούν άμεσα. «Και ίσως περισωθεί ότι περισώζεται», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κραυγή απόγνωσης από το Δήμαρχο Κάτω Πύργου για την περιοχή-«Κινδυνεύουμε με αφανισμό»
Παραμένει κάτω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές στα ορεινά
Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Γεωργίου-Ο γιατρός που ξεγέννησε την πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση στην Κύπρο
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ
Επαφές Βαφεάδη στις Βρυξέλλες για παρουσίαση προτεραιοτήτων για Κυπριακή Προεδρία ΕΕ
Στις Βρυξέλλες η Παναγιώτου για τις εργασίες του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας ΕΕ
Θεία Λειτουργία στις 16 και 17 Ιουλίου στην Αγία Μαρίνα στη νεκρή ζώνη
Στη δημιουργία Κεντρικής Πλατείας και ανάπλαση του πυρήνα προχωρεί ο Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας
Σειρά αποφάσεων για ενίσχυση υπηρεσιών ημερήσιας και 24ωρης φροντίδας δρομολόγησε η Κυβέρνηση
Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»