Καταγγελίες από Κόμμα για τα Ζώα για χώρους εκπαίδευσης σκύλων-«Δεκατρείς περιοχές είναι στο δίκτυο Natura»

Δεκατρείς από τις 33 περιοχές, όπου θα επιτρέπεται η εκπαίδευση σκύλων εμπίπτουν σε περιοχές Νατούρα 2000 αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου κάνοντας παράλληλα λόγο για "11 σχεδόν παραβιάσεις" στο διάταγμα της Υπηρεσίας Θήρας, και καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τα "διατάγματα που επιτρέπουν την άσκηση και εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων δεν έχουν υποβληθεί σε ειδική οικολογική αξιολόγηση, επηρεάζονται οι ειδικές ζώνες διατήρησης (ΕΖΔ) για την προστασία των φυσικών οικοτόπων", και πως υπάρχει "παραβίαση της οδηγίας για την διατήρηση των άγριων πτηνών, του Μεσογειακού Προγράμματος του ΟΗΕ για το περιβάλλον και της Σύμβασης της Βέρνης για τη διατήρηση της Άγριας Ζωής και των Φυσικών Οικοτόπων".

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου απευθύνει έκκληση προς το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Επίτροπο Περιβάλλοντος όπως τοποθετηθούν άμεσα. «Και ίσως περισωθεί ότι περισώζεται», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ
Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Δικαίωμα εγγραφής για 36 μήνες στο Μητρώο Οδοντιάτρων σε αποφοίτους από τρίτες χώρες έδωσε η Βουλή
Η Βουλή ψήφισε παράταση για αδειοδότηση ξενώνων
Πράσινο Ολομέλειας για δημιουργία δωματίων μητρικού θηλασμού
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»
Επίτροπος Διοικήσεως: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για επιταγμένο επί 50 χρόνια τεμάχιο
Αυξημένη κινητικότητα στα αεροδρόμια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή-Πάνω από 500 πτήσεις ημερησίως
Δεσμεύτηκε περιουσία από το 1996 για ανέγερση σχολείου και δεν έγινε τίποτε-Ενοχλημένοι οι βουλευτές