ΒΙΝΤΕΟ: Η δραματική στιγμή που τουρίστρια σώζει άνδρα από βέβαιο πνιγμό στη Σρι Λάνκα

Σε μία ηρωική πράξη προχώρησε τουρίστρια σώζοντας άνδρα από πνιγμό στους καταρράκτες Diyaluma της Σρι Λάνκα.

Η Farah Putri Mulyani από τη Μαλαισία βιντεοσκοπούσε το τοπίο για ένα vlog, όταν άκουσε φωνές. Χωρίς να διστάσει βούτηξε στο νερό και τράβηξε στην επιφάνεια τον άνδρα που ήταν σχεδόν αναίσθητος.

«Με το αριστερό μου χέρι έπιασα τον καρπό του, κλείδωσα τον αγκώνα μου κάτω από τη μασχάλη του και άρχισα να κλωτσάω. Ήταν μισοπεθαμένος, γεγονός που διευκόλυνε την άνοδο στην επιφάνεια», περιέγραψε στην Daily Mail.

Όπως είπε, ο άνδρας είχε σχεδόν χάσει τις αισθήσεις του και αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια να ανέβει στην επιφάνεια.

Η ίδια τόνισε ότι δεν θέλει η ιστορία της να παραμείνει απλώς μια ηρωική πράξη, αλλά να οδηγήσει σε πραγματική αλλαγή. Όπως είπε, οι αρχές πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα φυσικά αξιοθέατα για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά.

«Δεν θέλω απλά να με χειροκροτούν και να τελειώσει εδώ. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να προειδοποιεί τους ανθρώπους για τους πιθανούς κινδύνους», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Ο πνιγμός δεν έχει να κάνει μόνο με την «κακή τύχη». Αν υπήρχαν σαφείς και ορατές προειδοποιήσεις, πολλά από αυτά τα περιστατικά δεν θα γίνονταν καθόλου»

Αναγνωρίζοντας ότι πολλά παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν λόγω ελλιπών μέτρων προστασίας, η Farah ετοιμάζει μια πρόταση προς τις αρχές της Σρι Λάνκα. Στόχος της είναι να εφαρμοστούν μέτρα όπως πινακίδες ενημέρωσης για τα επίπεδα βάθους, τα ρεύματα και τις ασφαλείς περιοχές κολύμβησης.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Άνδρας έβαλε φωτιά σε γυναίκα μέσα σε τραμ στη Γερμανία-Aνθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του
Αναχώρησε για τη Γενεύη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αποστολή (pics)
Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»
Στους 59 οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά στη Βόρεια Μακεδονία-Νέοι τα περισσότερα θύματα
Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας
Στην Εντατική 17χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από το συμβίο της μητέρας του-Συνελήφθη 45χρονος
Είπα... ξείπα με τις μεταθέσεις υπευθύνων στην Αστυνομία-Το μοτίβο που διαμορφώνεται σε πέντε μήνες
Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας για παράτυπους μετανάστες-Χειροπέδες σε 51 άτομα, επαναπατρίστηκαν δέκα
Ξεκινά η συζήτηση για την άρση απαγόρευσης προσλήψεων στο Δημόσιο-Τι προνοεί το νομοσχέδιο
Αναμένει μελέτη των Δημοσίων Έργων για να προκηρύξει διαγωνισμό για το δρόμο Πόλης-Πάφου ο Βαφεάδης